Ciasto czekoladowe Ani

maspexdigital
Ciasto czekoladowe Ani

0

5 / 1

Jeżeli cenisz sobie puszyste wypieki, koniecznie wypróbuj ciasta czekoladowego z dżemem pomarańczowym. Jest miękkie, wilgotne i rozpływa się w ustach. Świetnie sprawdzi się jako codzienny deser do kawy i herbaty, a także jako osłodzenie wyjątkowych uroczystości. Smak intensywnej gorzkiej czekolady w połączeniu z aromatyczną nutą pomarańczy zachwyci każdego miłośnika słodkości.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

150 g mąka pszenna tortowa lubella

2 szt. jaja kurze całe

80 g cukier

1 łyżeczka proszek do pieczenia

290 g dżem pomarańczowy

90 g czekolada gorzka

100 g masło

Przygotowanie


1

Podane składniki wsypujemy do miski.

2

Dodajemy dżem Łowicz Egzotyczny Pomarańcz.

3

Czekoladę z masłem roztapiamy w garnuszku i dodajemy do pozostałych składników.

4

Wszystko mieszamy i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

5

Pieczemy w 180. stopniach przez 40 minut, grzanie góra – dół.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły