Ciasto czekoladowe

l.graca
Ciasto czekoladowe

0

0 / 0

Smaczne i łatwe do przygotowania ciasto czekoladowe. Wystarczy kilka składników, by cieszyć się tym delikatnym i puszystym ciastem z dużą ilością kakao.

8

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1.50 szkl. cukier

4 szt. jaja kurze całe

1 kost. margaryna zwykła

3 łyżka kakao decomorreno

0.50 szkl. mleko uht 3,2%

2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 opak. cukier waniliowy

Przygotowanie


1

Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym.

2

Margarynę stopić, dodać cukier, kakao i mleko, chwilę gotować na małym ogniu.

3

Z masy odlać ok. pół szklanki na polewę.

4

Do przestudzonej masy dodać żółtka, wymieszać i stopniowo dodawać mąkę.

5

Białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać.

6

Wylać na blachę (keksowa) i piec ok 1 godzinę w 180 stopniach.

7

Po wystudzeniu polać ciasto polewą.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły