0

Składniki

4 Mililitry
Olejek waniliowy
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
200 Gramów
masło
300 Gramów
czekolada gorzka
200 Gramów
cukier
150 Gramów
mąka pszenna tortowa
4 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rozpuścić masło z czekoladą w rondelku.
  2. Jajka utrzeć z cukrem, mieszając dodać stopioną czekoladę i olejek waniliowy.
  3. Potem dodać mąkę i proszek do pieczenia.
  4. Całość wymieszać i przelać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Piec 30 minut w 180 st C.

Opis

Ciasto, którego przepis znalazłam w starej gazecie. Jest szybkie i tanie.

Podobne przepisy

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz.

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz.

Muffinki

Łatwy Do 1 godz.

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz.

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz.

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz.

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz.

Keks

Łatwy Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!