0

Składniki

4 Mililitry
Olejek waniliowy
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
200 Gramów
masło
300 Gramów
czekolada gorzka
200 Gramów
cukier
150 Gramów
mąka pszenna tortowa
4 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rozpuścić masło z czekoladą w rondelku.
  2. Jajka utrzeć z cukrem, mieszając dodać stopioną czekoladę i olejek waniliowy.
  3. Potem dodać mąkę i proszek do pieczenia.
  4. Całość wymieszać i przelać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Piec 30 minut w 180 st C.

Opis

Ciasto, którego przepis znalazłam w starej gazecie. Jest szybkie i tanie.

Podobne przepisy

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Muffinki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Wiedeński tort Sachera

Przepis
Średni Do 40 min
Wiedeński tort Sachera

Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Przepis
Średni Do 1 godz
Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!