Ciasto „Czekoladowa pokusa”
decomorreno
Zainspiruj się oryginalną recepturą na ciasto DecoMorreno o intrygującej nazwie "Czekoladowa pokusa". Niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu, intensywnie czekoladowe, zwieńczone oryginalną dekoracją z cukru pudru. Koniecznie wypróbuj :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
427
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
73
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 4
Zainspiruj się oryginalną recepturą na ciasto DecoMorreno o intrygującej nazwie "Czekoladowa pokusa". Niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu, intensywnie czekoladowe, zwieńczone oryginalną dekoracją z cukru pudru. Koniecznie wypróbuj :)
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
230 g cukier
110 g lubella mąka puszysta uniwersalna
60 g kakao decomorreno
1 łyżecz. proszek do pieczenia
125 g masło
3 szt. jaja
4 łyżka woda
35 g masło
2 łyżka woda
60 g cukier puder
25 g kakao decomorreno
1 opak. cukier puder do dekoracji
Przygotowanie
Cukier, mąkę, kakao DecoMorreno oraz proszek do pieczenia wymieszaj. Rozpuść masło i zostaw do lekkiego ostudzenia. Do czekoladowej mieszanki dodaj masło, wbij 3 jajka i wlej wodę.
Zmiksuj dokładnie i wlej do formy o średnicy 23 cm, której brzegi wysmarowane są masłem, a dno dodatkowo wyłożone jest papierem do pieczenia. Piecz przez około 25 minut w temp. 175 C. Po upieczeniu wyjmij i odstaw do wystudzenia.
Przygotuj polewę. Rozpuść 35 g masła z 2-3 łyżkami wody, zagotuj i odstaw z kuchenki. Cukier puder wymieszaj z kakao DecoMorreno. Dodaj do masła i mieszaj aż powstanie gładka konsystencja. Polewę rozprowadź na wystudzonym cieście i wstaw do lodówki, aż polewa zastygnie.
Wierzch ciasta udekoruj cukrem pudrem, posypując je przez sitko na wycięty dowolny wzór. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
427
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
73
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Mleko
Laktoza
Gluten
Jajka