Ciasto „Czekoladowa pokusa”

decomorreno
Ciasto „Czekoladowa pokusa”

0

5 / 4

Zainspiruj się oryginalną recepturą na ciasto DecoMorreno o intrygującej nazwie "Czekoladowa pokusa". Niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu, intensywnie czekoladowe, zwieńczone oryginalną dekoracją z cukru pudru. Koniecznie wypróbuj :)

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

230 g cukier

110 g lubella mąka puszysta uniwersalna

60 g kakao decomorreno

1 łyżecz. proszek do pieczenia

125 g masło

3 szt. jaja

4 łyżka woda

35 g masło

2 łyżka woda

60 g cukier puder

25 g kakao decomorreno

1 opak. cukier puder do dekoracji

Przygotowanie


1

Cukier, mąkę, kakao DecoMorreno oraz proszek do pieczenia wymieszaj. Rozpuść masło i zostaw do lekkiego ostudzenia. Do czekoladowej mieszanki dodaj masło, wbij 3 jajka i wlej wodę.

2

Zmiksuj dokładnie i wlej do formy o średnicy 23 cm, której brzegi wysmarowane są masłem, a dno dodatkowo wyłożone jest papierem do pieczenia. Piecz przez około 25 minut w temp. 175 C. Po upieczeniu wyjmij i odstaw do wystudzenia.

3

Przygotuj polewę. Rozpuść 35 g masła z 2-3 łyżkami wody, zagotuj i odstaw z kuchenki. Cukier puder wymieszaj z kakao DecoMorreno. Dodaj do masła i mieszaj aż powstanie gładka konsystencja. Polewę rozprowadź na wystudzonym cieście i wstaw do lodówki, aż polewa zastygnie.

4

Wierzch ciasta udekoruj cukrem pudrem, posypując je przez sitko na wycięty dowolny wzór. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

427

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

73

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Mleko

Laktoza

Gluten

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły