Ciasto cytrynowe

m7
Ciasto cytrynowe

0

0 / 0

Przepis na dużą blachę i bardzo dobrze, bo ciasto jest obłędnie dobre i cytrynowe. Ciasto oblane jest cytrynowym lukrem.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

0.50 proszek do pieczenia

200 g masło

200 g cukier

200 g lubella mąka puszysta uniwersalna

150 g cukier puder

4 szt. jaja kurze całe

1 szt. skórka cytryny

1 szt. sok z cytryny

Przygotowanie


1

Mąkę wytmieszać z proszkiem do pieczenia.

2

Masło, cukier, jaja utrzeć ja jednolitą masę.

3

Dodać startą skórkę z cytryny i mąkę wymieszaną z proszkiem.

4

Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni i piec 15 min.

5

Cukier puder wymieszać z świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny i ucierać aż utworzą masę. Ciasto można również posypać cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

3824

kcal

Białka

55

gram

Węglowodany

485

gram

Tłuszcze

188

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły