Ciasto cudo

m7
Ciasto cudo

1

0 / 0

rozpływa się w ustach

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

2 łyżeczka proszek do pieczenia

1 kost. margaryna mleczna

1 szkl. cukier

1 szkl. mąka pszenna tortowa

0.75 szkl. cukier

6 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier waniliowy

5 szt. żółtko jaja kurzego

2 łyżka kakao decomorreno

1.50 łyżka mąka ziemniaczana

0.50 l mleko

Przygotowanie


1

Ciasto:

2

Białka ubijamy na sztywna pianę. Następnie dodajemy cukier, żółtka , kakao oraz mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy. Wylewamy ciasto na blachę i pieczemy około 30-40 minut w temp. 180*C.

3

Po upieczeniu ciasto studzimy i przekrawamy na pół.

4

Masa:

5

Odlewamy pół szklanki mleka a, a resztę mleka zagotowujemy z cukrem waniliowym. Następnie żółtka ucieramy z cukrem , dodajemy mąkę ziemniaczaną i pól szklanki mleka.

6

Wszystko wlewamy na gotujące się mleko i gotujemy z tego budyń, odstawiamy do wystudzenia. Następnie ucieramy margarynę i dodajemy przestudzony budyń.

7

Przełożenie ciasta:

8

ciasto - masa - druga część ciasta - zalewamy polewą czekoladową wg własnego sprawdzonego przepisu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły