Ciasto cudo

m7
Ciasto cudo

Średnia 0 / 0

Oceń!

rozpływa się w ustach

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

2 łyżecz. proszek do pieczenia

1 kostka margaryna mleczna

1 szkl. cukier

1 szkl. mąka pszenna tortowa

0.75 szkl. cukier

6 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier waniliowy

5 szt. żółtko jaja kurzego

2 łyżka kakao decomorreno

1.50 łyżka mąka ziemniaczana

0.50 l mleko

Przygotowanie


Ciasto:

Białka ubijamy na sztywna pianę. Następnie dodajemy cukier, żółtka , kakao oraz mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy. Wylewamy ciasto na blachę i pieczemy około 30-40 minut w temp. 180*C.

Po upieczeniu ciasto studzimy i przekrawamy na pół.

Masa:

Odlewamy pół szklanki mleka a, a resztę mleka zagotowujemy z cukrem waniliowym. Następnie żółtka ucieramy z cukrem , dodajemy mąkę ziemniaczaną i pól szklanki mleka.

Wszystko wlewamy na gotujące się mleko i gotujemy z tego budyń, odstawiamy do wystudzenia. Następnie ucieramy margarynę i dodajemy przestudzony budyń.

Przełożenie ciasta:

ciasto - masa - druga część ciasta - zalewamy polewą czekoladową wg własnego sprawdzonego przepisu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

327

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

36

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły