0

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
0.75 Szklanki
cukier
6 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
5 Sztuk
żółtko jaja kurzego
2 Łyżki
kakao
1.5 Łyżki
mąka ziemniaczana
0.5 Litra
mleko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto:
  2. Białka ubijamy na sztywna pianę. Następnie dodajemy cukier, żółtka , kakao oraz mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy. Wylewamy ciasto na blachę i pieczemy około 30-40 minut w temp. 180*C.
  3. Po upieczeniu ciasto studzimy i przekrawamy na pół.
  4. Masa:
  5. Odlewamy pół szklanki mleka a, a resztę mleka zagotowujemy z cukrem waniliowym. Następnie żółtka ucieramy z cukrem , dodajemy mąkę ziemniaczaną i pól szklanki mleka.
  6. Wszystko wlewamy na gotujące się mleko i gotujemy z tego budyń, odstawiamy do wystudzenia. Następnie ucieramy margarynę i dodajemy przestudzony budyń.
  7. Przełożenie ciasta:
  8. ciasto - masa - druga część ciasta - zalewamy polewą czekoladową wg własnego sprawdzonego przepisu.
  9. Ocena przepisu

Opis

Ciasto z pyszną masą

Podobne przepisy

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Toffi

Średni Do 1 godz
Toffi

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Mazurek

Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Puszysty sernik

Średni Do 40 min
Puszysty sernik

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!