0

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
0.75 Szklanki
cukier
6 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
5 Sztuk
żółtko jaja kurzego
2 Łyżki
kakao
1.5 Łyżki
mąka ziemniaczana
0.5 Litra
mleko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto:
  2. Białka ubijamy na sztywna pianę. Następnie dodajemy cukier, żółtka , kakao oraz mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy. Wylewamy ciasto na blachę i pieczemy około 30-40 minut w temp. 180*C.
  3. Po upieczeniu ciasto studzimy i przekrawamy na pół.
  4. Masa:
  5. Odlewamy pół szklanki mleka a, a resztę mleka zagotowujemy z cukrem waniliowym. Następnie żółtka ucieramy z cukrem , dodajemy mąkę ziemniaczaną i pól szklanki mleka.
  6. Wszystko wlewamy na gotujące się mleko i gotujemy z tego budyń, odstawiamy do wystudzenia. Następnie ucieramy margarynę i dodajemy przestudzony budyń.
  7. Przełożenie ciasta:
  8. ciasto - masa - druga część ciasta - zalewamy polewą czekoladową wg własnego sprawdzonego przepisu.
  9. Ocena przepisu

Opis

Ciasto z pyszną masą

Podobne przepisy

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Toffi

Przepis
Średni Do 1 godz
Toffi

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!