Ciasto budyniowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Ciasto budyniowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973217204.jpeg&w=3840&q=75)
Deser na bazie mleka kokosowego, czekolady deserowej, kakao i miodu jest pyszne! A w dodatku bez pieczenia. Wypróbuj nasz przepis na ciasto bez użycia żelatyny pochodzenia zwierzęcego!
0
4.7 / 3
Deser na bazie mleka kokosowego, czekolady deserowej, kakao i miodu jest pyszne! A w dodatku bez pieczenia. Wypróbuj nasz przepis na ciasto bez użycia żelatyny pochodzenia zwierzęcego!
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1200 mleko kokosowe
75 g kakao decomorreno
80 g miód
150 g czekolada deserowa
2 łyżecz. agar
30 g woda
1 szt. wanilia
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Umieść mleko kokosowe, miód, szczyptę soli oraz kakao w rondlu i podgrzej na średniej mocy kuchenki. Czekoladę posiekaj na mniejsze kawałki.
Dodaj czekoladę i mieszaj, aż się rozpuści. Spróbuj i w razie uznania dodaj więcej miodu.
Umieść agar w miseczce i wymieszaj z wodą, wlej do bazy czekoladowej. Doprowadzić całość do wrzenia i gotuj przez 1-2 minuty.
Wlej masę do formy sylikonowej, pozostaw do całkowitego ostygnięcia i włóż do lodówki.
Wyciągając z formy delikatnie odklej brzegi, w razie gdy nie chciała wyjść umieć formę na kilka sekund na gorącą parą wodną.