Ciasto budyniowe

decomorreno
Ciasto budyniowe

0

4.7 / 3

Deser na bazie mleka kokosowego, czekolady deserowej, kakao i miodu jest pyszne! A w dodatku bez pieczenia. Wypróbuj nasz przepis na ciasto bez użycia żelatyny pochodzenia zwierzęcego!

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1200 mleko kokosowe

75 g kakao decomorreno

80 g miód

150 g czekolada deserowa

2 łyżeczka agar

30 g woda

1 szt. wanilia

1 szcz. sól

Przygotowanie


1

Umieść mleko kokosowe, miód, szczyptę soli oraz kakao w rondlu i podgrzej na średniej mocy kuchenki. Czekoladę posiekaj na mniejsze kawałki.

2

Dodaj czekoladę i mieszaj, aż się rozpuści. Spróbuj i w razie uznania dodaj więcej miodu.

3

Umieść agar w miseczce i wymieszaj z wodą, wlej do bazy czekoladowej. Doprowadzić całość do wrzenia i gotuj przez 1-2 minuty.

4

Wlej masę do formy sylikonowej, pozostaw do całkowitego ostygnięcia i włóż do lodówki.

5

Wyciągając z formy delikatnie odklej brzegi, w razie gdy nie chciała wyjść umieć formę na kilka sekund na gorącą parą wodną.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły