Ciasto budyniowe

m7
Ciasto budyniowe

1

0 / 0

Wspaniałe ciasto na imprezy rodzinne - słodkie z masą budyniową z bezami i polewą krówkową.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1.50 łyżecz. proszek do pieczenia

1 kostka margaryna zwykła

1 szkl. cukier

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

2 szkl. mleko

4 szt. jajko

2 szt. budyń śmietankowy

3 szt. żółtko jaja kurzego

2 łyżka margaryna zwykła

10 dag. czekolada deserowa

25 dag. krówka

20 dag. bezy

0.50 szkl. cukier

Przygotowanie


1

Ubijamy pianę z 4 białek, a następnie ubijając stopniowo dodajemy cukier i żółtka. Mąkę mieszamy z proszkiem, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Dodajemy startą czekoladę i ponownie mieszamy.

2

Wylewamy ciasto na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blachę. Pieczemy 30 minut.

3

Żółtka mieszamy z cukrem. Masę mieszamy z budyniami i szklanką mleka. Drugą szklankę mleka zagotowujemy i wlewamy budynie. Gotujemy i studzimy. Margarynę ucieramy i stopniowo dodajemy zimny budyń. Krem rozsmarowujemy na biszkopcie i układamy bezy.

4

Krówki i margarynę roztapiamy na wolnym ogniu, cały czas mieszamy. Lekko studzimy i polewamy bezy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły