Ciasto budyniowe
m7
Wspaniałe ciasto na imprezy rodzinne - słodkie z masą budyniową z bezami i polewą krówkową.
1
0 / 0
Wspaniałe ciasto na imprezy rodzinne - słodkie z masą budyniową z bezami i polewą krówkową.
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
1.50 łyżecz. proszek do pieczenia
1 kostka margaryna zwykła
1 szkl. cukier
1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
2 szkl. mleko
4 szt. jajko
2 szt. budyń śmietankowy
3 szt. żółtko jaja kurzego
2 łyżka margaryna zwykła
10 dag. czekolada deserowa
25 dag. krówka
20 dag. bezy
0.50 szkl. cukier
Przygotowanie
Ubijamy pianę z 4 białek, a następnie ubijając stopniowo dodajemy cukier i żółtka. Mąkę mieszamy z proszkiem, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Dodajemy startą czekoladę i ponownie mieszamy.
Wylewamy ciasto na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blachę. Pieczemy 30 minut.
Żółtka mieszamy z cukrem. Masę mieszamy z budyniami i szklanką mleka. Drugą szklankę mleka zagotowujemy i wlewamy budynie. Gotujemy i studzimy. Margarynę ucieramy i stopniowo dodajemy zimny budyń. Krem rozsmarowujemy na biszkopcie i układamy bezy.
Krówki i margarynę roztapiamy na wolnym ogniu, cały czas mieszamy. Lekko studzimy i polewamy bezy.