Ciasto biszkoptowe z makiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciasto biszkoptowe z makiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F7986-1702058026823.jpeg&w=3840&q=75)
Prosty w wykonaniu i bardzo dobry torcik biszkoptowy z makiem, który smakuje świetnie i oryginalnie prezentuje się na stole.
2
0 / 0
Prosty w wykonaniu i bardzo dobry torcik biszkoptowy z makiem, który smakuje świetnie i oryginalnie prezentuje się na stole.
14
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
200 śmietanka 36%
1 łyżecz. proszek do pieczenia
100 g płatki migdałowe
1 szkl. cukier
1 szkl. mąka pszenna
1.50 szkl. mak
0.75 szkl. cukier
5 szt. jaja kurze całe
3 szt. jaja kurze całe
1 szt. zapach migdałowy
4 łyżka olej
3 łyżka mąka ziemniaczana
25 dag. margaryna
10 dag. fistaszki
Przygotowanie
Mak zalać wrzącym mlekiem (ok. 2 szklanki). Po 20 min zagotować i odstawić do wystygnięcia. Przekręcić 2 razy przez maszynkę, dodać jaja, mąkę, cukier, zapach i bakalie. W garnku zagotować margarynę, dodać mak, gotować aż masa zgęstnieje.
Z podanych składników upiec biszkopt i ostudzić. Biszkopt przekroić na połowę, przełożyć ciepłą masą. Na wierzch położyć masę czekoladową.