Ciasto biszkoptowe z kremem czekoladowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciasto biszkoptowe z kremem czekoladowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973616867.jpeg&w=3840&q=75)
Szybkie i proste w wykonaniu ciasto z kremem czekoladowym i cytrynową galaretką jest bardzo delikatne. Propozycja słodkości idealna do kawy!
1
4 / 2
Szybkie i proste w wykonaniu ciasto z kremem czekoladowym i cytrynową galaretką jest bardzo delikatne. Propozycja słodkości idealna do kawy!
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
4 łyżecz. cukier waniliowy
1 szkl. cukier
1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
5 szt. jaja kurze całe
2 szt. galaretka cytrynowa
800 g krem czekoladowy
Przygotowanie
Jajka ucieramy z cukrem oraz z cukrem waniliowym. Następnie dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Ciasto wylewamy na wysmarowaną i wysypaną bułką tartą blachę, pieczemy 30-40 minut w temp. 180*c.
Po wystudzeniu przekrawamy na pół.
Dolny blat biszkoptu smarujemy około 600 g kremu czekoladowego, przykrywamy drugą częścią biszkoptu, wierzch smarujemy cienką warstwą kremu.
Galaretki rozpuszczamy w 1/2 l wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. Następnie tężejącymi galaretkami zalewamy ciasto, odstawiamy w chłodne miejsce, aby galaretki bardzo dobrze zastygły.