1

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
4 Łyżeczki
CUKIER WANILIOWY
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
mąka
5 Sztuk
jaja kurze całe
2 Sztuki
galaretka cytrynowa
1 Sztuka
Krem czekoladowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka ucieramy z cukrem oraz z cukrem waniliowym. Następnie dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Ciasto wylewamy na wysmarowaną i wysypaną bułką tartą blachę, pieczemy 30-40 minut w temp. 180*c.
  2. Po wystudzeniu przekrawamy na pół.
  3. Krem czekoladowy przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Dolny blat biszkoptu smarujemy kremem, przykrywamy drugą częścią biszkoptu, wierzch smarujemy cienką warstwą kremu.
  4. Galaretki rozpuszczamy w 1/2 l wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. Następnie tężejącymi galaretkami zalewamy ciasto, odstawiamy w chłodne miejsce, aby galaretki bardzo dobrze zastygły.

Opis

Szybkie i proste w wykonaniu ciasto.

Podobne przepisy

Gwiazdkowy torcik

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka wielkanocna

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!