1

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
4 Łyżeczki
CUKIER WANILIOWY
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
mąka
5 Sztuk
jaja kurze całe
2 Sztuki
galaretka cytrynowa
1 Sztuka
Krem czekoladowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka ucieramy z cukrem oraz z cukrem waniliowym. Następnie dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Ciasto wylewamy na wysmarowaną i wysypaną bułką tartą blachę, pieczemy 30-40 minut w temp. 180*c.
  2. Po wystudzeniu przekrawamy na pół.
  3. Krem czekoladowy przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Dolny blat biszkoptu smarujemy kremem, przykrywamy drugą częścią biszkoptu, wierzch smarujemy cienką warstwą kremu.
  4. Galaretki rozpuszczamy w 1/2 l wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. Następnie tężejącymi galaretkami zalewamy ciasto, odstawiamy w chłodne miejsce, aby galaretki bardzo dobrze zastygły.

Opis

Szybkie i proste w wykonaniu ciasto.

Podobne przepisy

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz.

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz.

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz.

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz.

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz.

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz.

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz.

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!