Ciasto biszkoptowe z kremem czekoladowym

m7
Ciasto biszkoptowe z kremem czekoladowym

1

4 / 2

Szybkie i proste w wykonaniu ciasto z kremem czekoladowym i cytrynową galaretką jest bardzo delikatne. Propozycja słodkości idealna do kawy!

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

4 łyżeczka cukier waniliowy

1 szkl. cukier

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

5 szt. jaja kurze całe

2 szt. galaretka cytrynowa

800 g krem czekoladowy

Przygotowanie


1

Jajka ucieramy z cukrem oraz z cukrem waniliowym. Następnie dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Ciasto wylewamy na wysmarowaną i wysypaną bułką tartą blachę, pieczemy 30-40 minut w temp. 180*c.

2

Po wystudzeniu przekrawamy na pół.

3

Dolny blat biszkoptu smarujemy około 600 g kremu czekoladowego, przykrywamy drugą częścią biszkoptu, wierzch smarujemy cienką warstwą kremu.

4

Galaretki rozpuszczamy w 1/2 l wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. Następnie tężejącymi galaretkami zalewamy ciasto, odstawiamy w chłodne miejsce, aby galaretki bardzo dobrze zastygły.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły