0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
Mąka tortowa
1 Szklanka
cukier puder
4 Sztuki
jajka
1 Sztuka
Lukier
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
4 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka, cukier puder, oliwę i dokładnie ubijamy trzepaczką albo robotem nastawionym na średnie obroty.
  2. Gdy składniki się połączą, dodajemy, siejąc przez sito, mąkę tortową i ziemniaczaną, proszek do pieczenia, całość nadal dokładnie ubijamy. Gdy ciasto stanie się jednolite i pulchne, wlewamy do posmarowanej tłuszczem i posypaną bułką tartą, dużej tortownicy.
  3. Pieczemy w 180 st. Przez ok 35-40 min.

Opis

Biszkopt smakuje wyśmienicie z konfiturą, bitą śmietaną, lodami owocowymi lub z sałatką owocową. Idealny na deser np. Do kawy

Podobne przepisy

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Naleśniki z owocami

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z owocami

Pierniczki z powidłami

Średni Do 1,5 godz
Pierniczki z powidłami

Torcik czekoladowy przekładany Czekodżemem Śliwkowym Łowicz

Łatwy Do 1 godz
Torcik czekoladowy przekładany Czekodżemem Śliwkowym Łowicz

Czekociasto z patelni

Łatwy Do 1 godz
Czekociasto z patelni

Beza z malinami i borówkami

Średni Do 3 godz
Beza z malinami i borówkami

Ciastka Kwiatuszki

Trudny Do 1 godz
Ciastka Kwiatuszki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!