Ciasto biszkoptowe trzepane
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciasto biszkoptowe trzepane](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973328677.jpeg&w=3840&q=75)
Biszkopt smakuje wyśmienicie z konfiturą, bitą śmietaną, lodami owocowymi lub z sałatką owocową. Idealny na deser.
0
0 / 0
Biszkopt smakuje wyśmienicie z konfiturą, bitą śmietaną, lodami owocowymi lub z sałatką owocową. Idealny na deser.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
16 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. mąka tortowa
1 szkl. cukier puder
4 szt. jaja l
1 szt. lukier
2 łyżka mąka ziemniaczana
4 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Jajka, cukier puder, oliwę i dokładnie ubijamy trzepaczką albo robotem nastawionym na średnie obroty.
Gdy składniki się połączą, dodajemy, siejąc przez sito, mąkę tortową i ziemniaczaną, proszek do pieczenia, całość nadal dokładnie ubijamy. Gdy ciasto stanie się jednolite i pulchne, wlewamy do posmarowanej tłuszczem i posypaną bułką tartą, dużej tortownicy.
Pieczemy w 180 st. Przez ok 35-40 min.