Example thumb
0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
Mąka tortowa
1 Szklanka
cukier puder
4 Sztuki
jajka
1 Sztuka
Lukier
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
4 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Jajka, cukier puder, oliwę i dokładnie ubijamy trzepaczką albo robotem nastawionym na średnie obroty.
  2. Gdy składniki się połączą, dodajemy, siejąc przez sito, mąkę tortową i ziemniaczaną, proszek do pieczenia, całość nadal dokładnie ubijamy. Gdy ciasto stanie się jednolite i pulchne, wlewamy do posmarowanej tłuszczem i posypaną bułką tartą, dużej tortownicy.
  3. Pieczemy w 180 st. Przez ok 35-40 min.

Opis

Biszkopt smakuje wyśmienicie z konfiturą, bitą śmietaną, lodami owocowymi lub z sałatką owocową. Idealny na deser np. Do kawy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!