Ciasto biszkoptowe trzepane

m7
Ciasto biszkoptowe trzepane

0

0 / 0

Biszkopt smakuje wyśmienicie z konfiturą, bitą śmietaną, lodami owocowymi lub z sałatką owocową. Idealny na deser.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szkl. mąka tortowa

1 szkl. cukier puder

4 szt. jaja l

1 szt. lukier

2 łyżka mąka ziemniaczana

4 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Jajka, cukier puder, oliwę i dokładnie ubijamy trzepaczką albo robotem nastawionym na średnie obroty.

2

Gdy składniki się połączą, dodajemy, siejąc przez sito, mąkę tortową i ziemniaczaną, proszek do pieczenia, całość nadal dokładnie ubijamy. Gdy ciasto stanie się jednolite i pulchne, wlewamy do posmarowanej tłuszczem i posypaną bułką tartą, dużej tortownicy.

3

Pieczemy w 180 st. Przez ok 35-40 min.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

126

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły