0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
Mąka tortowa
1 Szklanka
cukier puder
4 Sztuki
jajka
1 Sztuka
Lukier
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
4 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka, cukier puder, oliwę i dokładnie ubijamy trzepaczką albo robotem nastawionym na średnie obroty.
  2. Gdy składniki się połączą, dodajemy, siejąc przez sito, mąkę tortową i ziemniaczaną, proszek do pieczenia, całość nadal dokładnie ubijamy. Gdy ciasto stanie się jednolite i pulchne, wlewamy do posmarowanej tłuszczem i posypaną bułką tartą, dużej tortownicy.
  3. Pieczemy w 180 st. Przez ok 35-40 min.

Opis

Biszkopt smakuje wyśmienicie z konfiturą, bitą śmietaną, lodami owocowymi lub z sałatką owocową. Idealny na deser np. Do kawy

Podobne przepisy

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Muffiny waniliowe świąteczne

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny waniliowe świąteczne

Murzynek z kalafiora

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Murzynek z kalafiora

Naleśniki z owocami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z owocami

Pieczony naleśnik z owocami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczony naleśnik z owocami

Pierniczki z powidłami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierniczki z powidłami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!