0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
Mąka tortowa
1 Szklanka
cukier puder
4 Sztuki
Jaja L
1 Sztuka
Lukier
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
4 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka, cukier puder, oliwę i dokładnie ubijamy trzepaczką albo robotem nastawionym na średnie obroty.
  2. Gdy składniki się połączą, dodajemy, siejąc przez sito, mąkę tortową i ziemniaczaną, proszek do pieczenia, całość nadal dokładnie ubijamy. Gdy ciasto stanie się jednolite i pulchne, wlewamy do posmarowanej tłuszczem i posypaną bułką tartą, dużej tortownicy.
  3. Pieczemy w 180 st. Przez ok 35-40 min.

Opis

Biszkopt smakuje wyśmienicie z konfiturą, bitą śmietaną, lodami owocowymi lub z sałatką owocową. Idealny na deser np. Do kawy

Podobne przepisy

Kręgle wodne lub chrusty

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kręgle wodne lub chrusty

Czekociasto z patelni

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekociasto z patelni

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Przepis
Średni Do 1 godz
Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Pieczony naleśnik z owocami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczony naleśnik z owocami

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Torcik czekoladowy przekładany Czekodżemem Śliwkowym Łowicz

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Torcik czekoladowy przekładany Czekodżemem Śliwkowym Łowicz

Tort leśny mech

Przepis
Średni Do 1 godz
Tort leśny mech

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!