Ciasto balowe
m7

Pyszne ciasto warstwowe skradnie Twoje serce. Koniecznie wypróbuj ten wypiek z domowym budyniem i bitą śmietaną oraz czekoladą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
4896
kcal
Białka
103
gram
Węglowodany
357
gram
Tłuszcze
336
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Średnia 0 / 0
Oceń!
Pyszne ciasto warstwowe skradnie Twoje serce. Koniecznie wypróbuj ten wypiek z domowym budyniem i bitą śmietaną oraz czekoladą.
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
0 porcji
Składniki
NaN l śmietanka kremowa 30%
NaN szkl. mleko
NaN szkl. mąka pszenna tortowa
NaN szt. jaja kurze całe
NaN szt. masło
NaN szt. żółtko jaja kurzego
NaN szt. fix do śmietany
NaN szt. czekolada gorzka
NaN szt. herbatniki
NaN łyżka mąka krupczatka lubella
NaN łyżka mąka ziemniaczana
NaN łyżka cukier
NaN łyżka proszek do pieczenia
NaN łyżka cukier puder
Przygotowanie
Kroki
Białka ubić z cukrem dodać żółtka a następnie obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.Wymieszać na jednolitą masę.Wylać na blaszkę,wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec.
Zagotować 1,5 szklanki mleka. Utrzeć żółtka z cukrem dodać mąkę i ucierając dodać resztę mleka. Tak przygotowany budyń wlać na gotujące się mleko aż zgęstnieje odstawić do ostudzenia. Utrzeć masło i dodać zimny budyń ucierać aż powstanie masa.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i fixsem.
Na wystudzony placek wyłożyć masę a na to ułożyć herbatniki następnie bitą śmietanę całość posypać startą czekoladą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
4896
kcal
Białka
103
gram
Węglowodany
357
gram
Tłuszcze
336
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.