Ciasto balowe
m7
Pyszne ciasto warstwowe skradnie Twoje serce. Koniecznie wypróbuj ten wypiek z domowym budyniem i bitą śmietaną oraz czekoladą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
4896
kcal
Białka
103
gram
Węglowodany
357
gram
Tłuszcze
336
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Pyszne ciasto warstwowe skradnie Twoje serce. Koniecznie wypróbuj ten wypiek z domowym budyniem i bitą śmietaną oraz czekoladą.
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
0.50 l śmietanka kremowa 30%
2 szkl. mleko
0.75 szkl. mąka pszenna tortowa
5 szt. jaja kurze całe
0.50 szt. masło
4 szt. żółtko jaja kurzego
4 szt. fix do śmietany
1 szt. czekolada gorzka
3 szt. herbatniki
5 łyżka mąka krupczatka lubella
1 łyżka mąka ziemniaczana
5 łyżka cukier
1 łyżka proszek do pieczenia
2 łyżka cukier puder
Przygotowanie
Białka ubić z cukrem dodać żółtka a następnie obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.Wymieszać na jednolitą masę.Wylać na blaszkę,wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec.
Zagotować 1,5 szklanki mleka. Utrzeć żółtka z cukrem dodać mąkę i ucierając dodać resztę mleka. Tak przygotowany budyń wlać na gotujące się mleko aż zgęstnieje odstawić do ostudzenia. Utrzeć masło i dodać zimny budyń ucierać aż powstanie masa.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i fixsem.
Na wystudzony placek wyłożyć masę a na to ułożyć herbatniki następnie bitą śmietanę całość posypać startą czekoladą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
4896
kcal
Białka
103
gram
Węglowodany
357
gram
Tłuszcze
336
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.