Ciasto balowe

m7
Ciasto balowe

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszne ciasto warstwowe skradnie Twoje serce. Koniecznie wypróbuj ten wypiek z domowym budyniem i bitą śmietaną oraz czekoladą.

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


0 porcji

Składniki

NaN l śmietanka kremowa 30%

NaN szkl. mleko

NaN szkl. mąka pszenna tortowa

NaN szt. jaja kurze całe

NaN szt. masło

NaN szt. żółtko jaja kurzego

NaN szt. fix do śmietany

NaN szt. czekolada gorzka

NaN szt. herbatniki

NaN łyżka mąka krupczatka lubella

NaN łyżka mąka ziemniaczana

NaN łyżka cukier

NaN łyżka proszek do pieczenia

NaN łyżka cukier puder

Przygotowanie


Białka ubić z cukrem dodać żółtka a następnie obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.Wymieszać na jednolitą masę.Wylać na blaszkę,wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec.

Zagotować 1,5 szklanki mleka. Utrzeć żółtka z cukrem dodać mąkę i ucierając dodać resztę mleka. Tak przygotowany budyń wlać na gotujące się mleko aż zgęstnieje odstawić do ostudzenia. Utrzeć masło i dodać zimny budyń ucierać aż powstanie masa.

Śmietanę ubić z cukrem pudrem i fixsem.

Na wystudzony placek wyłożyć masę a na to ułożyć herbatniki następnie bitą śmietanę całość posypać startą czekoladą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

4896

kcal

Białka

103

gram

Węglowodany

357

gram

Tłuszcze

336

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły