Ciasto architekta

m7
Ciasto architekta

Średnia 0 / 0

Oceń!

Ładnie wygląda, dobry w smaku .... ;]

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

0.50 kg serek homogenizowany

1 l mleko uht 1,5%

4 szt. budyń waniliowy

2 szt. masło

2 szt. galaretka owocowa

1 szt. brzoskwinia w syropie

7 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier

5 szt. jaja kurze całe

1 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


Jasny biszkopt ( bez kakao) upiec z 7 jajek, ciemny z 2 łyżkami.

Gdy ciemny biszkopt będzie zimny małą literatką* wyciąć dziurki.

MASA BUDYNIOWA:

Z mleka, cukru, budyniu ugotować budyń i przestudzić. Masła utrzeć dodając przestudzony budyń. Podzielić na dwie części do jednej dodaj kakao i połącz.

MASA SEROWA:

Galaretki rozpuścić w 1,5 szkl. wody, gdy zacznie tężeć, połączyć z serkami. Zmiksować.

PRZEŁOŻENIE:

Biszkopt jasny (przekrojony)

masa ciemna

biszkopt z dziurkami (w każde kółko włożyć kawałem brzoskwini)

masa serowa (wcisnąć w nią ciemne kółka biszkoptowe)

masa jasna wierzch biszkopta jasnego)

* W biszkopcie można również wyciąć dziurki kieliszkiem, a do środka włożyć banany skropione sokiem z cytryny.

SMACZNEGO !

Wartości odżywcze na porcję


Energia

266

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły