Ciasto architekta

m7
Ciasto architekta

1

0 / 0

Ładnie wygląda, dobry w smaku .... ;]

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

0.50 kg serek homogenizowany

1 l mleko uht 1,5%

4 szt. budyń waniliowy

2 szt. masło

2 szt. galaretka owocowa

1 szt. brzoskwinia w syropie

7 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier

5 szt. jaja kurze całe

1 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Jasny biszkopt ( bez kakao) upiec z 7 jajek, ciemny z 2 łyżkami.

2

Gdy ciemny biszkopt będzie zimny małą literatką* wyciąć dziurki.

3

MASA BUDYNIOWA:

4

Z mleka, cukru, budyniu ugotować budyń i przestudzić. Masła utrzeć dodając przestudzony budyń. Podzielić na dwie części do jednej dodaj kakao i połącz.

5

MASA SEROWA:

6

Galaretki rozpuścić w 1,5 szkl. wody, gdy zacznie tężeć, połączyć z serkami. Zmiksować.

7

PRZEŁOŻENIE:

8

Biszkopt jasny (przekrojony)

9

masa ciemna

10

biszkopt z dziurkami (w każde kółko włożyć kawałem brzoskwini)

11

masa serowa (wcisnąć w nią ciemne kółka biszkoptowe)

12

masa jasna wierzch biszkopta jasnego)

13

* W biszkopcie można również wyciąć dziurki kieliszkiem, a do środka włożyć banany skropione sokiem z cytryny.

14

SMACZNEGO !

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły