0

Składniki

100 Gramów
Orzechy ziemne
500 Gramów
Mleko w proszku
16 Gramów
CUKIER WANILIOWY
300 Gramów
masło
200 Gramów
herbatniki
1 Szklanka
mleko
1 Sztuka
Gotowa masa krówkowa
2 Sztuki
czekolada
10 Łyżek
mleko
0.5 Szklanki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mleko + cukier + cukier waniliowy zagotować. Dobrze rozpuścić cukier. Odstawić do ostygnięcia. Masę krówkową wykładamy do rondelka i podgrzewamy najlepiej w kapieli wodnej (by się nie przypaliła). Będzie rzadka i dobrze się rozleje na cieście. Na dno blachy prostokątnej wykładamy warstwę herbatników. Masło miękkie ucieramy na puszystą masę, dodajemy ostudzone mleko z cukrem, ciągle ucieramy i dodajemy mleko w proszku. Pół masy mlecznej wykładamy na herbatniki, na masę mleczną ponownie kładziemy herbatniki, a na nie masę krówkową, ponownie herbatniki i drugą połowę masy mlecznej i znowu herbatniki. Czekolady roztapiamy w rondelku z 10 łyżkami mleka, dodajemy orzeszki i polewamy wierzch ciasta. Odstawić do stężenia najlepiej w lodówce.
  2. Zamist herbatników mozna uzyc cienkich biszkoptow lub pokruszoncyh herbatnikow zmieszanaych z maslem.

Opis

Słodkei ale pyszne.

Podobne przepisy

Blok czekoladowy z paluszkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Suflet z kawą

Przepis
Średni Do 1 godz
Suflet z kawą

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Wieniec drożdżowy z makiem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Wieniec drożdżowy z makiem

Batoniki mleczne z Choco Kulkami i suszonymi owocami

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Batoniki mleczne z Choco Kulkami i suszonymi owocami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!