2

Składniki

1 Litr
mleko
0.5 Litra
śmietanka kremowa 30%
3 Sztuki
budyń śmietankowy
25 Sztuk
herbatniki
2 Sztuki
galaretka cytrynowa
1 Sztuka
Mleko skondensowane
1 Sztuka
masło
2 Łyżki
ŻELATYNA
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. budynie gotujemy na mleko, po zdjęciu z ognia do gorącego budyniu odrazu wsypujemy galaretki i mieszamy do ich całkowitego rozpuszczenia, a następnie odstawiamy do wychłodzenia. Miekkie masło miksujemy a natępnie małymi porcjami dodajemy cały zimny, przygotowany wczesniej budyń. Na blaszcze o trdycyjnych wymiarach ukladamy warstwe herbatników, a następnie wylewamy i rozprowadzamy równomiernie zmiksowany budyn, przykrywamy warstwą herbatników i rozkładamy tzw krówke (troche jest to pracochłonne) i przykrywamy herbatnikami. Samietanke (słodką!) ubijamy na sztywnop a następnie dodajemy do niej wystudzona żelatyne rozpuszczoną w ok 70ml wody. Smietane dajemy na herbatniki i posypujemy czekoladą lub posypką. odstawiamy na kilka godzin az herbatniki troche nawilgną

Opis

jest to połączenie kilku różnych przepisów, w celu osiągnięcia porządanego ciacha:)

Podobne przepisy

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto z kaszy manny z ananasem

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Panna cotta

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Panna cotta

Pieczone tosty francuskie

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Pieczone tosty francuskie

Tort makowy z pomarańczą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tort makowy z pomarańczą

Tort Mus z Czekodżemem Wiśniowym Łowicz oraz mini gruszkami ...

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Tort Mus z Czekodżemem Wiśniowym Łowicz oraz mini gruszkami w czerwonym winie

Zapiekany ryż waniliowy z dżemem cytrusowym

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Zapiekany ryż waniliowy z dżemem cytrusowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!