Ciasto 3 BIT
m7
jest to połączenie kilku różnych przepisów, w celu osiągnięcia porządanego ciacha:)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
502
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
40
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
jest to połączenie kilku różnych przepisów, w celu osiągnięcia porządanego ciacha:)
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
1 l mleko
0.50 l śmietanka kremowa 30%
3 szt. budyń śmietankowy
25 szt. herbatniki
2 szt. galaretka cytrynowa
1 szt. mleko skondensowane
1 szt. masło
2 łyżka żelatyna
Przygotowanie
budynie gotujemy na mleko, po zdjęciu z ognia do gorącego budyniu odrazu wsypujemy galaretki i mieszamy do ich całkowitego rozpuszczenia, a następnie odstawiamy do wychłodzenia. Miekkie masło miksujemy a natępnie małymi porcjami dodajemy cały zimny, przygotowany wczesniej budyń. Na blaszcze o trdycyjnych wymiarach ukladamy warstwe herbatników, a następnie wylewamy i rozprowadzamy równomiernie zmiksowany budyn, przykrywamy warstwą herbatników i rozkładamy tzw krówke (troche jest to pracochłonne) i przykrywamy herbatnikami. Samietanke (słodką!) ubijamy na sztywnop a następnie dodajemy do niej wystudzona żelatyne rozpuszczoną w ok 70ml wody. Smietane dajemy na herbatniki i posypujemy czekoladą lub posypką. odstawiamy na kilka godzin az herbatniki troche nawilgną
Wartości odżywcze na porcję
Energia
502
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
40
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.