Ciasto 3 BIT

m7
Ciasto 3 BIT

2

0 / 0

jest to połączenie kilku różnych przepisów, w celu osiągnięcia porządanego ciacha:)

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 l mleko

0.50 l śmietanka kremowa 30%

3 szt. budyń śmietankowy

25 szt. herbatniki

2 szt. galaretka cytrynowa

1 szt. mleko skondensowane

1 szt. masło

2 łyżka żelatyna

Przygotowanie


1

budynie gotujemy na mleko, po zdjęciu z ognia do gorącego budyniu odrazu wsypujemy galaretki i mieszamy do ich całkowitego rozpuszczenia, a następnie odstawiamy do wychłodzenia. Miekkie masło miksujemy a natępnie małymi porcjami dodajemy cały zimny, przygotowany wczesniej budyń. Na blaszcze o trdycyjnych wymiarach ukladamy warstwe herbatników, a następnie wylewamy i rozprowadzamy równomiernie zmiksowany budyn, przykrywamy warstwą herbatników i rozkładamy tzw krówke (troche jest to pracochłonne) i przykrywamy herbatnikami. Samietanke (słodką!) ubijamy na sztywnop a następnie dodajemy do niej wystudzona żelatyne rozpuszczoną w ok 70ml wody. Smietane dajemy na herbatniki i posypujemy czekoladą lub posypką. odstawiamy na kilka godzin az herbatniki troche nawilgną

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły