Ciasto 3 BIT
m7
jest to połączenie kilku różnych przepisów, w celu osiągnięcia porządanego ciacha:)
2
0 / 0
jest to połączenie kilku różnych przepisów, w celu osiągnięcia porządanego ciacha:)
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
1 l mleko
0.50 l śmietanka kremowa 30%
3 szt. budyń śmietankowy
25 szt. herbatniki
2 szt. galaretka cytrynowa
1 szt. mleko skondensowane
1 szt. masło
2 łyżka żelatyna
Przygotowanie
budynie gotujemy na mleko, po zdjęciu z ognia do gorącego budyniu odrazu wsypujemy galaretki i mieszamy do ich całkowitego rozpuszczenia, a następnie odstawiamy do wychłodzenia. Miekkie masło miksujemy a natępnie małymi porcjami dodajemy cały zimny, przygotowany wczesniej budyń. Na blaszcze o trdycyjnych wymiarach ukladamy warstwe herbatników, a następnie wylewamy i rozprowadzamy równomiernie zmiksowany budyn, przykrywamy warstwą herbatników i rozkładamy tzw krówke (troche jest to pracochłonne) i przykrywamy herbatnikami. Samietanke (słodką!) ubijamy na sztywnop a następnie dodajemy do niej wystudzona żelatyne rozpuszczoną w ok 70ml wody. Smietane dajemy na herbatniki i posypujemy czekoladą lub posypką. odstawiamy na kilka godzin az herbatniki troche nawilgną