Ciasto 3 BIT

m7
Ciasto 3 BIT

2

0 / 0

jest to połączenie kilku różnych przepisów, w celu osiągnięcia porządanego ciacha:)

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 l mleko

0.50 l śmietanka kremowa 30%

3 szt. budyń śmietankowy

25 szt. herbatniki

2 szt. galaretka cytrynowa

1 szt. mleko skondensowane

1 szt. masło

2 łyżka żelatyna

Przygotowanie


1

budynie gotujemy na mleko, po zdjęciu z ognia do gorącego budyniu odrazu wsypujemy galaretki i mieszamy do ich całkowitego rozpuszczenia, a następnie odstawiamy do wychłodzenia. Miekkie masło miksujemy a natępnie małymi porcjami dodajemy cały zimny, przygotowany wczesniej budyń. Na blaszcze o trdycyjnych wymiarach ukladamy warstwe herbatników, a następnie wylewamy i rozprowadzamy równomiernie zmiksowany budyn, przykrywamy warstwą herbatników i rozkładamy tzw krówke (troche jest to pracochłonne) i przykrywamy herbatnikami. Samietanke (słodką!) ubijamy na sztywnop a następnie dodajemy do niej wystudzona żelatyne rozpuszczoną w ok 70ml wody. Smietane dajemy na herbatniki i posypujemy czekoladą lub posypką. odstawiamy na kilka godzin az herbatniki troche nawilgną

Wartości odżywcze na porcję


Energia

502

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

40

gram

Tłuszcze

34

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły