Example thumb
2

Składniki

1 Litr
mleko
0.5 Litra
śmietanka kremowa 30%
3 Sztuki
budyń śmietankowy
25 Sztuk
herbatniki
2 Sztuki
galaretka cytrynowa
1 Sztuka
Mleko skondensowane
1 Sztuka
masło
2 Łyżki
ŻELATYNA
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. budynie gotujemy na mleko, po zdjęciu z ognia do gorącego budyniu odrazu wsypujemy galaretki i mieszamy do ich całkowitego rozpuszczenia, a następnie odstawiamy do wychłodzenia. Miekkie masło miksujemy a natępnie małymi porcjami dodajemy cały zimny, przygotowany wczesniej budyń. Na blaszcze o trdycyjnych wymiarach ukladamy warstwe herbatników, a następnie wylewamy i rozprowadzamy równomiernie zmiksowany budyn, przykrywamy warstwą herbatników i rozkładamy tzw krówke (troche jest to pracochłonne) i przykrywamy herbatnikami. Samietanke (słodką!) ubijamy na sztywnop a następnie dodajemy do niej wystudzona żelatyne rozpuszczoną w ok 70ml wody. Smietane dajemy na herbatniki i posypujemy czekoladą lub posypką. odstawiamy na kilka godzin az herbatniki troche nawilgną

Opis

jest to połączenie kilku różnych przepisów, w celu osiągnięcia porządanego ciacha:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!