CIASTKA Z ŻURAWINĄ I PŁATKAMI LUBELLA CORN FLAKES
lubella
Pyszne ciasteczka żurawinowe z płatkami kukurydzianymi, pachnące wanilią. Doskonale smakują maczane w mleku albo jako samodzielny deser lub przekąska. Są szybkie do zrobienia, pieką się tylko w 20 minut!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
356
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
50
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszne ciasteczka żurawinowe z płatkami kukurydzianymi, pachnące wanilią. Doskonale smakują maczane w mleku albo jako samodzielny deser lub przekąska. Są szybkie do zrobienia, pieką się tylko w 20 minut!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kostka masło
1.50 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
1 łyżka cukier
1 opak. cukier waniliowy
1 szt. jajko
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1.50 szkl. płatki lubella corn flakes klasyczne
0.50 szkl. żurawina suszona
Przygotowanie
W garnku rozpuścić masło, dodać cukier i cukier waniliowy. Pozostawić do przestygnięcia.
Do masy dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia oraz jajko. Dokładnie wymieszać. Następnie dodać płatki kukurydziane i żurawinę i delikatnie wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta uformować niewielkie ciasteczka. Piekarnik rozgrzać do temp. 180 °C . Piec przez 20 min. Ciasteczka pysznie smakują maczane w mleku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
356
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
50
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.