2

Składniki

0.5 Kilograma
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
białko jaja kurzego
2 Łyżki
śmietana
1 Łyżka
ocet
5 Dekagramów
Mak niebieski
0.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Szklanki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować, wykrawać ciastka, posmarować je białkiem i posypać makiem.
  2. Wstawić do piekarnika i piec w temp. 180 C. na złoty kolor.

Opis

Ciastka z makiem

Podobne przepisy

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Keks makowy

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Keks makowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!