Ciastka z makiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciastka z makiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973656401.jpeg&w=3840&q=75)
Ciastka z makiem
2
0 / 0
Ciastka z makiem
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
0.50 kg mąka pszenna tortowa lubella
1 szt. cukier waniliowy
1 szt. białko jaja kurzego
2 łyżka śmietana
1 łyżka ocet
5 dag. mak niebieski
0.50 łyżecz. proszek do pieczenia
0.50 szkl. cukier
Przygotowanie
1
Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować, wykrawać ciastka, posmarować je białkiem i posypać makiem.
2
Wstawić do piekarnika i piec w temp. 180 C. na złoty kolor.