2

Składniki

0.5 Kilograma
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
białko jaja kurzego
2 Łyżki
śmietana
1 Łyżka
ocet
5 Dekagramów
Mak niebieski
0.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Szklanki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować, wykrawać ciastka, posmarować je białkiem i posypać makiem.
  2. Wstawić do piekarnika i piec w temp. 180 C. na złoty kolor.

Opis

Ciastka z makiem

Podobne przepisy

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Łatwy Do 1 godz
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Łatwy Do 40 min
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Jabłecznik

Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Kakaowe serca

Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!