Ciastka z krówkami i jabłkiem
Lubella
Ciastka z krówkami i jabłkiem to idealny wybór dla wszystkich miłośników domowych wypieków i szarlotki. Są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Idealnie sprawdzą się jako słodki poczęstunek do kawy lub herbaty. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
164
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ciastka z krówkami i jabłkiem to idealny wybór dla wszystkich miłośników domowych wypieków i szarlotki. Są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Idealnie sprawdzą się jako słodki poczęstunek do kawy lub herbaty. Smacznego!
9
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
14 porcji
Składniki
100 g miękkie masło
0.50 szkl. cukier puder
1 łyżecz. skrobia ziemniaczana
0.50 szt. jabłko
220 g mąka pszenna lubella
8 szt. cukierki krówki
1 szt. jajko
0.50 łyżecz. soda oczyszczona
0.25 łyżecz. proszek do pieczenia
Przygotowanie
Suche składniki przesiać przez sito.
Krówki i jabłko pokroić w drobną kostkę. Jabłko oprószyć cynamonem oraz mąką ziemniaczaną.
Masło z cukrem pudrem ubić mikserem na puszystą masę. Następnie dodać jajko i nadal ubijać.
Dodać suche składniki oraz krówki i jabłka. Całość wymieszać szpatułką.
Nabierać porcję ciasta łyżką i formować kulki wielkości orzecha włoskiego.
Układać ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec około 15 minut w temperaturze 180°C (grzanie góra i dół).
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
164
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.