Ciastka z krówkami i jabłkiem

Lubella
Ciastka z krówkami i jabłkiem

0

0 / 0

Ciastka z krówkami i jabłkiem to idealny wybór dla wszystkich miłośników domowych wypieków i szarlotki. Są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Idealnie sprawdzą się jako słodki poczęstunek do kawy lub herbaty. Smacznego!

9

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


14 porcji

Składniki

100 g miękkie masło

0.50 szkl. cukier puder

1 łyżecz. skrobia ziemniaczana

0.50 szt. jabłko

220 g mąka pszenna lubella

8 szt. cukierki krówki

1 szt. jajko

0.50 łyżecz. soda oczyszczona

0.25 łyżecz. proszek do pieczenia

Przygotowanie


1

Suche składniki przesiać przez sito.

2

Krówki i jabłko pokroić w drobną kostkę. Jabłko oprószyć cynamonem oraz mąką ziemniaczaną.

3

Masło z cukrem pudrem ubić mikserem na puszystą masę. Następnie dodać jajko i nadal ubijać.

4

Dodać suche składniki oraz krówki i jabłka. Całość wymieszać szpatułką.

5

Nabierać porcję ciasta łyżką i formować kulki wielkości orzecha włoskiego.

6

Układać ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

7

Piec około 15 minut w temperaturze 180°C (grzanie góra i dół).

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły