Ciastka z cukierkowymi witrażami

decomorreno
Ciastka z cukierkowymi witrażami

0

4.6 / 8

Przedstawiamy przykuwające uwagę, bajecznie kolorowe i do tego wyjątkowo smaczne ciasteczka ze słodkim witrażem. Kruche, czekoladowe i maślane, do tego bardzo proste w przygotowaniu. Wypróbuj nasz przepis już dziś!

7

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

100 g cukier puder

200 g masło

340 g mąka lubella puszysta tortowa

30 g kakao decomorreno

1 szt. jajko

1 szcz. sól

2 opak. landrynki

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki na ciasto zagnieć na jednolitą gładką masę. Owiń folią i włóż do lodówki na minimum 1 godzinę, aby ciasto dobrze schłodzić. W tym czasie pokrój landrynki na mniejsze cześć, na dwie lub trzy.

2

Przygotuj blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Gdy ciasto będzie dobrze schłodzone rozwałkuj je pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość 4-5 mm. Wykrawaj ciastka a w nich okienka przy pomocy mniejszych foremek.

3

Układaj je na blasze, następnie w miejsca wkładaj, w zależności od wielkości okienka od 1 do 3 landrynek. Piecz każdą partię przez około 7-10 minut w temperaturze 180 C.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły