Ciastka z cukierkowymi witrażami
decomorreno
Przedstawiamy przykuwające uwagę, bajecznie kolorowe i do tego wyjątkowo smaczne ciasteczka ze słodkim witrażem. Kruche, czekoladowe i maślane, do tego bardzo proste w przygotowaniu. Wypróbuj nasz przepis już dziś!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
158
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4.6 / 8
Przedstawiamy przykuwające uwagę, bajecznie kolorowe i do tego wyjątkowo smaczne ciasteczka ze słodkim witrażem. Kruche, czekoladowe i maślane, do tego bardzo proste w przygotowaniu. Wypróbuj nasz przepis już dziś!
7
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
30 porcji
Składniki
100 g cukier puder
200 g masło
340 g mąka lubella puszysta tortowa
30 g kakao decomorreno
1 szt. jajko
1 szczyp. sól
2 opak. landrynki
Przygotowanie
Wszystkie składniki na ciasto zagnieć na jednolitą gładką masę. Owiń folią i włóż do lodówki na minimum 1 godzinę, aby ciasto dobrze schłodzić. W tym czasie pokrój landrynki na mniejsze cześć, na dwie lub trzy.
Przygotuj blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Gdy ciasto będzie dobrze schłodzone rozwałkuj je pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość 4-5 mm. Wykrawaj ciastka a w nich okienka przy pomocy mniejszych foremek.
Układaj je na blasze, następnie w miejsca wkładaj, w zależności od wielkości okienka od 1 do 3 landrynek. Piecz każdą partię przez około 7-10 minut w temperaturze 180 C.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
158
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.