Ciastka z cukierkowymi witrażami

decomorreno
Ciastka z cukierkowymi witrażami

Średnia 4.6 / 8

Oceń!

Przedstawiamy przykuwające uwagę, bajecznie kolorowe i do tego wyjątkowo smaczne ciasteczka ze słodkim witrażem. Kruche, czekoladowe i maślane, do tego bardzo proste w przygotowaniu. Wypróbuj nasz przepis już dziś!

7

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

100 g cukier puder

200 g masło

340 g mąka lubella puszysta tortowa

30 g kakao decomorreno

1 szt. jajko

1 szczyp. sól

2 opak. landrynki

Przygotowanie


Wszystkie składniki na ciasto zagnieć na jednolitą gładką masę. Owiń folią i włóż do lodówki na minimum 1 godzinę, aby ciasto dobrze schłodzić. W tym czasie pokrój landrynki na mniejsze cześć, na dwie lub trzy.

Przygotuj blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Gdy ciasto będzie dobrze schłodzone rozwałkuj je pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość 4-5 mm. Wykrawaj ciastka a w nich okienka przy pomocy mniejszych foremek.

Układaj je na blasze, następnie w miejsca wkładaj, w zależności od wielkości okienka od 1 do 3 landrynek. Piecz każdą partię przez około 7-10 minut w temperaturze 180 C.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

158

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

25

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły