Example thumb
0

Składniki

1 Łyżeczka
śmietana 18%
0.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Szklanki
mleko UHT 3,2%
0.5 Szklanki
cukier
1.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
0.5 Szklanki
cukier puder
5 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
budyń waniliowy
1 Łyżka
cukier
12.5 Dekagrama
masło roślinne zwykłe kostka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Budyń waniliowy wymieszać z cukrem i 1/4 szklanki wody. Pozostałe mleko zagotować, dodać do niego budyń wymieszany z mlekiem i ugotować go.
  2. Mąkę przesiać na stolnicę wraz z proszkiem do pieczenia, dodać do niej cukier, masło, śmietanę i żółtka jaj. Zagnieść ciasto.
  3. Ciasto schłodzić w lodówce, następnie rozwałkować i wykrawać z niego kwadraty.
  4. Na środek każdego z nich nakładać odrobinę budyniu, zawijać na kształt ciasteczek( dowolny).
  5. Ciasteczka układać na wyłożonej pergaminem blaszce i piec przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Opis

Ciasteczka na niedzielne popołudnia.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!