Ciastka z budyniem

m7
Ciastka z budyniem

0

0 / 0

Ciasteczka na niedzielne popołudnia.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

1 łyżecz. śmietana 18%

0.50 łyżecz. proszek do pieczenia

2 szkl. mleko uht 3,2%

0.50 szkl. cukier

1.50 szkl. mąka pszenna tortowa

0.50 szkl. cukier puder

5 szt. jaja kurze całe

1 szt. budyń waniliowy

1 łyżka cukier

12.50 dag. masło roślinne

Przygotowanie


1

Budyń waniliowy wymieszać z cukrem i 1/4 szklanki wody. Pozostałe mleko zagotować, dodać do niego budyń wymieszany z mlekiem i ugotować go.

2

Mąkę przesiać na stolnicę wraz z proszkiem do pieczenia, dodać do niej cukier, masło, śmietanę i żółtka jaj. Zagnieść ciasto.

3

Ciasto schłodzić w lodówce, następnie rozwałkować i wykrawać z niego kwadraty.

4

Na środek każdego z nich nakładać odrobinę budyniu, zawijać na kształt ciasteczek( dowolny).

5

Ciasteczka układać na wyłożonej pergaminem blaszce i piec przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

134

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

16

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły