Ciastka z budyniem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciastka z budyniem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977524058.jpeg&w=3840&q=75)
Ciasteczka na niedzielne popołudnia.
0
0 / 0
Ciasteczka na niedzielne popołudnia.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
25 porcji
Składniki
1 łyżecz. śmietana 18%
0.50 łyżecz. proszek do pieczenia
2 szkl. mleko uht 3,2%
0.50 szkl. cukier
1.50 szkl. mąka pszenna tortowa
0.50 szkl. cukier puder
5 szt. jaja kurze całe
1 szt. budyń waniliowy
1 łyżka cukier
12.50 dag. masło roślinne
Przygotowanie
Budyń waniliowy wymieszać z cukrem i 1/4 szklanki wody. Pozostałe mleko zagotować, dodać do niego budyń wymieszany z mlekiem i ugotować go.
Mąkę przesiać na stolnicę wraz z proszkiem do pieczenia, dodać do niej cukier, masło, śmietanę i żółtka jaj. Zagnieść ciasto.
Ciasto schłodzić w lodówce, następnie rozwałkować i wykrawać z niego kwadraty.
Na środek każdego z nich nakładać odrobinę budyniu, zawijać na kształt ciasteczek( dowolny).
Ciasteczka układać na wyłożonej pergaminem blaszce i piec przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.