3
Średnia: 3 (głosów: 2)

Składniki

30 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
370 Gramów
200 Gramów
masło
80 Gramów
cukier puder
1 Szczypta
sól
2 Sztuki
jajko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piekarnik rozgrzej do 180 st.
  2. 100 g masła utrzyj z 40 g cukru pudru na gładką masę. Dodawaj 1 ubite jajko i dokładnie wymieszaj.
  3. Dodaj 170 g mąki i 30 g kakao wymieszaj, na koniec zagniatając ręką, aż powstanie gładkie ciasto.
  4. Uformuj kwadratowy wałek za pomocą foli spożywczej o wymiarach około 4x4 cm. Włóż do lodówki na minimum 30 minut.
  5. Przygotuj w ten sam sposób drugie białe ciasto z pozostałych składników ( 200 g mąki, 40 g cukru pudru, 100 g masła, 1 jajko). Włóż do lodówki na minimum 30 minut.
  6. Gdy oba ciasta się schłodzą pokrój wałki na 3 równe paski. Przełóż ze sobą ciasta kolorami - czarny, biały, czarny, oraz biały, czarny, biały. Pokrój ponownie na 3 paski każdy wałek. Następnie z pasków złóż szachownicę.
  7. Ponownie zawiń ciasto w folię i schładzaj przez 10 minut.
  8. Pokrój ciasto na 0.5 cm kawałki. Umieść ciastka na blasze przykrytej papierem do pieczenia.
  9. Piecz przez około 15-20 minut.

Podobne przepisy

Ciasto kakaowo bananowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Muffiny kakaowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Kakaowe Pancakes

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Zielony sernik na spodzie brownie

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Zielony sernik na spodzie brownie

Kakaowe serca

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!