3

Składniki

30 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
370 Gramów
200 Gramów
masło
80 Gramów
cukier puder
1 Szczypta
sól
2 Sztuki
jajko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piekarnik rozgrzej do 180 st.
  2. 100 g masła utrzyj z 40 g cukru pudru na gładką masę. Dodawaj 1 ubite jajko i dokładnie wymieszaj.
  3. Dodaj 170 g mąki i 30 g kakao wymieszaj, na koniec zagniatając ręką, aż powstanie gładkie ciasto.
  4. Uformuj kwadratowy wałek za pomocą foli spożywczej o wymiarach około 4x4 cm. Włóż do lodówki na minimum 30 minut.
  5. Przygotuj w ten sam sposób drugie białe ciasto z pozostałych składników ( 200 g mąki, 40 g cukru pudru, 100 g masła, 1 jajko). Włóż do lodówki na minimum 30 minut.
  6. Gdy oba ciasta się schłodzą pokrój wałki na 3 równe paski. Przełóż ze sobą ciasta kolorami - czarny, biały, czarny, oraz biały, czarny, biały. Pokrój ponownie na 3 paski każdy wałek. Następnie z pasków złóż szachownicę.
  7. Ponownie zawiń ciasto w folię i schładzaj przez 10 minut.
  8. Pokrój ciasto na 0.5 cm kawałki. Umieść ciastka na blasze przykrytej papierem do pieczenia.
  9. Piecz przez około 15-20 minut.

Podobne przepisy

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Kakaowe serca

Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Keks kakaowy

Łatwy Do 1 godz
Keks kakaowy

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Łatwy Ponad 3 godz
Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Muffiny kakaowe

Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!