0

Składniki

1 Łyżeczka
skórka z cytryny
3 Sztuki
żółtko jaja kurzego
30 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
10 Szklanek
tłuszcz
10 Dekagramów
cukier puder
0.5 Szklanki
śmietana
0.5 Sztuki
PROSZEK DO PIECZENIA
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1.Ciasto zarobić i wygniatać przez maszynkę.
  2. 2.Ciasto układać na blasze posmarowanej tłuszczem i piec na złoto.

Opis

Ciastka przez maszynkę

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Mazurek kakaowo migdałowy

Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Ciastka Kwiatuszki

Trudny Do 1 godz
Ciastka Kwiatuszki

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!