1

Składniki

30 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
125 Gramów
Masła
1 Łyżka
śmietana 36%
1 Łyżka
olej słonecznikowy
1 Sztuka
jajko
150 Gramów
cukier puder
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
300 Gramów
ingridient
mąka Lubella Puszysta tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
  2. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Miękkie masło wymieszaj z olejem, śmietaną, cukrem pudrem oraz jajkiem.
  3. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Dodawaj stopniowo do masy maślanej.
  4. Gdy ciasto będzie przypominać pastę, podziel je na pół. Do jednej części dodaj kakao, do drugiej kolejną część mąki – tak aby oba miały konsystencję bardzo gęstej pasty.
  5. Rozwałkuj każde ciasto pomiędzy folią spożywczą na około 5 mm.
  6. Za pomocą szklanki lub foremki wykrawaj kółka. Nałóż kakaowe ciastka na białe, następnie przekrój na pół.
  7. Za pomocą małego kawałka foli zwijaj półkola w płatki. Łącz 5 płatków w kwiatek i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  8. Z pozostałego ciasta zrób małe kuleczki i włóż w środek kwiatka.
  9. Piecz w temperaturze 180°C przez 10 minut.

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz

Muffiny kakaowe

Łatwy Do 1 godz

Ciastka szachownica

Łatwy Do 3 godz

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz

Keks kakaowy

Łatwy Do 1 godz

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz

Odwrócone ciasto z jabłkami

Łatwy Do 3 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!