Ciastka kakaowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciastka kakaowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974925795.jpeg&w=3840&q=75)
Miałem handrę i zero czekolady w domu. Składniki znalazły się w szafce, ciasto zostało wykonane szybko a piekły się jeszcze krócej - po prostu najłatwiejsze ciastka pod słońcem.
1
0 / 0
Miałem handrę i zero czekolady w domu. Składniki znalazły się w szafce, ciasto zostało wykonane szybko a piekły się jeszcze krócej - po prostu najłatwiejsze ciastka pod słońcem.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
50 porcji
Składniki
0.50 łyżecz. soda oczyszczona
0.50 łyżecz. proszek do pieczenia
300 g lubella mąka puszysta uniwersalna
250 g masło
30 g kakao decomorreno
125 g cukier puder
Przygotowanie
Piekarnik nastawiamy na 170 stopni.
mąkę łączymy z kakao (proszkiem i sodą), mieszamy i odstawiamy na na 10 minut by przeszedł ją kakaowy aromat.
miksujemy masło z cukrem
dodajemy mąkę z kakao i miksujemy aż wszystkie składniki się połączą i powstanie zwarta, trochę krucha masa.
lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego i zgniatamy je ręką (ja wyciąłem je w różne kształty)
układamy ciastka na formie
pieczemy 5 minut w 170stopniach, zmniejszamy temperaturę do 150stopni i pieczemy jeszcze 10 minut.