Ciastka francuskie z kremem

m7
Ciastka francuskie z kremem

0

0 / 0

Ekspresowe i łatwe do zrobienia ciasto z kremem, do kawy idealne. Wystarczy gotowe ciasto francuskie i krem karpatkowy z dodatkiem alkoholu. Tylko dla dorosłych!

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. ciasto francuskie

1 szt. krem karpatka

3 łyżka alkohol

0.50 szt. brzoskwinia w syropie

Przygotowanie


1

Najpierw przygotowujemy krem karpatkowy z alkoholem.

2

Następnie ciasto francuskie rozmrażamy, rozwałkowujmy je i kroimy na dowolne prostokąty w miarę równe. Pieczemy w piekarniku.

3

Po przestudzeniu układamy na każdej warstwie brzoskwinie. Następnie przykrywamy je kremem.

4

Ostatnią warstwę pozostawiłam pustą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły