0

Składniki

1 Sztuka
ciasto francuskie
1 Sztuka
Krem karpatka
3 Łyżki
alkohol
0.5 Sztuki
brzoskwinia w syropie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Najpierw przygotowujemy krem karpatkowy ja dodałam do niego nieco alkoholu.
  2. Następnie ciasto francuskie rozmrażamy, rozwałkowujmy je i kroimy na dowolne prostokąty w miarę równe. Pieczemy w piekarniku.
  3. Po przestudzeniu układamy na każdej warstwie dowolne owoce.
  4. Ja użyłam brzoskwiń. Pokroiłam je w kosteczkę następnie ułożyłam je na prostokącie ciasta i przykryłam kremem podobnie zrobiłam kolejną warstwę.
  5. Ostatnią warstwę pozostawiłam pustą.

Opis

do kawy idealne

Podobne przepisy

Toffi

Przepis
Średni Do 1 godz
Toffi

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Gruszki zapiekane w cieście francuskim z sosem czekoladowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gruszki zapiekane w cieście francuskim z sosem czekoladowym

Babka Kolorowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Babka Kolorowa

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Biszkopt z kremem orzechowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Biszkopt z kremem orzechowym

Blok czekoladowy z herbatnikami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Blok czekoladowy z herbatnikami

Chrusty

Przepis
Średni Do 1 godz
Chrusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!