Example thumb
0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
3 Sztuki
żółtko jaja kurzego
2 Łyżki
śmietana
35 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. 1.Wszystkie składniki siekać nożem na stolnicy tak długo, aż powstanie ciasto- nie wolno zagniatać ciasta ręką!
  2. 2.Wyrobione ciasto ścisnąć, pozostawić w chłodnym miejscu na 1 godz.
  3. 3.Potem rozwałkować, wykrawać dowolne ciastka, smarować białkiem i posypać cukrem.
  4. 4.Piec w dość gorącym piekarniku.

Opis

Ciastka francuskie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!