0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
3 Sztuki
żółtko jaja kurzego
2 Łyżki
śmietana
35 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1.Wszystkie składniki siekać nożem na stolnicy tak długo, aż powstanie ciasto- nie wolno zagniatać ciasta ręką!
  2. 2.Wyrobione ciasto ścisnąć, pozostawić w chłodnym miejscu na 1 godz.
  3. 3.Potem rozwałkować, wykrawać dowolne ciastka, smarować białkiem i posypać cukrem.
  4. 4.Piec w dość gorącym piekarniku.

Opis

Ciastka francuskie

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Jabłecznik

Przepis
Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Mazurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Babka wielkanocna

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciastka z cukrem

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka z cukrem

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!