0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
3 Sztuki
żółtko jaja kurzego
2 Łyżki
śmietana
35 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1.Wszystkie składniki siekać nożem na stolnicy tak długo, aż powstanie ciasto- nie wolno zagniatać ciasta ręką!
  2. 2.Wyrobione ciasto ścisnąć, pozostawić w chłodnym miejscu na 1 godz.
  3. 3.Potem rozwałkować, wykrawać dowolne ciastka, smarować białkiem i posypać cukrem.
  4. 4.Piec w dość gorącym piekarniku.

Opis

Ciastka francuskie

Podobne przepisy

Makowiec

Przepis
Średni Do 1 godz
Makowiec

Faworki

Przepis
Średni Do 1 godz
Faworki

Faworki Domowe

Przepis
Średni Do 1 godz
Faworki Domowe

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Mazurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Jabłecznik

Przepis
Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!