0

Składniki

1 Szczypta
soda oczyszczona
150 Gramów
mąka pszenna tortowa
80 Gramów
masło
1 Sztuka
jaja kurze całe
4 Łyżki
cukier
3 Łyżki
mleko UHT 3,2%
3 Łyżki
miód
0.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Szklanki
rodzynki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Miód rozpuścić z mlekiem jeśli będzie ciężko można delikatnie podgrzać. Ostudzić i połączyć z jajkiem.
  2. Pozostałe sypkie składniki przesypać do miski dodać masło i połączyć je razem.
  3. Następnie dodać mleko z miodem i wymieszać.
  4. Ciasto ma być rzadkie dodać rodzynki.
  5. Łyżką kłaść na blaszce i piec ok. 15 minut.

Opis

pyszne do pochrupania po obiadku

Podobne przepisy

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Szybki piernik świąteczny z powidłami

Przepis
Średni Do 2 godz
Szybki piernik świąteczny z powidłami

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Pierniczki

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pierniczki

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!