0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Sztuka
jaja kurze całe
3 Sztuki
goździki
1 Sztuka
Cukier cynamonowy
1 Łyżka
cynamon
30 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
30 Dekagramów
margaryna
12 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę ucieramy z jajkami i cukrem dodajemy resztę składników .Wyrabiamy na jednolita masę.
  2. Rozwałkowujemy na stolnicy posypanej mąką i wykrawamy ciastka.
  3. Wykładamy na blaszkę .Posypujemy każde cukrem cynamonowym i pieczemy w nagrzany piekarniku do 175* C przez 18 minut .

Opis

Słodki dodatek do kawki.

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Domowa Drożdżówka

Przepis
Łatwy Do 15 min
Domowa Drożdżówka

Makowiec zawijany

Przepis
Trudny Do 40 min
Makowiec zawijany

Cynamonowe zawijańce

Przepis
Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Paczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Paczki

Piernik z jabłkami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Piernik z jabłkami i orzechami

Ciasteczka adwentowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasteczka adwentowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!