0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Sztuka
jaja kurze całe
3 Sztuki
goździki
1 Sztuka
Cukier cynamonowy
1 Łyżka
cynamon
30 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
30 Dekagramów
margaryna
12 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę ucieramy z jajkami i cukrem dodajemy resztę składników .Wyrabiamy na jednolita masę.
  2. Rozwałkowujemy na stolnicy posypanej mąką i wykrawamy ciastka.
  3. Wykładamy na blaszkę .Posypujemy każde cukrem cynamonowym i pieczemy w nagrzany piekarniku do 175* C przez 18 minut .

Opis

Słodki dodatek do kawki.

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Domowa Drożdżówka

Przepis
Łatwy Do 15 min
Domowa Drożdżówka

Makowiec zawijany

Przepis
Trudny Do 40 min
Makowiec zawijany

Jabłecznik z budyniem

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Jabłecznik z budyniem

Cynamonowe zawijańce

Przepis
Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Paczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Paczki

Piernik z jabłkami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Piernik z jabłkami i orzechami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!