Ciastka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciastka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974566233.jpeg&w=3840&q=75)
Ciastka "półksiężyce"
0
0 / 0
Ciastka "półksiężyce"
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
2 szczyp. olejek waniliowy
250 g mąka pszenna tortowa
200 g masło
150 g cukier puder
Przygotowanie
1
Rozdrobnione masło utrzeć do białości, dodając cukier, mąkę i olejek waniliowy.
2
Ciasto wyrobić, po czym podzielić na części, nadać im kształt półksiężyców, ułożyć rzędami na brytfannie i piec około 20-25 min, w temperaturze ok. 150 stopni c.
3
Gotowe ciastka posypać cukrem pudrem.