Ciasteczkowe choinki

decomorreno
Ciasteczkowe choinki

0

5 / 3

Bajkowo prezentujące się kremowe choinki to nie tylko doskonała jadalna dekoracja świątecznego stołu, ale także świetna alternatywa na podarunek dla bliskiej osoby. Podejrzyj i zainspiruj się naszą propozycją na pyszne kakaowe ciasteczka!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

150 g masło

25 g kakao decomorreno

170 g mąka pszenna tortowa lubella

70 g cukier puder

1 szt. jajko

150 g masło

340 g cukier puder

3 łyżka mleko uht 3,2%

2 szcz. zielony barwnik spożywczy

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki na ciasto zagnieć szybko. Owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na minimum 30 minut, aż ciasto całkowicie się schłodzi.

2

Po wyjęciu ciasta z lodówki - rozwałkuj je na grubość około 4 mm. Następnie przygotuj 3 foremki lub szklanki, każdą nieco mniejszą.

3

Wycinaj ciastka w 3 rozmiarach. Układaj na blasze i piecz w temperaturze 170°C przez około 10-12 minut.

4

W misce ubij miękkie masło, na puszysty krem. Cały czas ubijając - stopniowo dodawaj do niego cukier puder. Pod koniec dodaj barwnik spożywczy oraz mleko w celu uzyskania odpowiedniej konsystencji (wszystkie składniki muszą być w tej samej temperaturze).

5

Przełóż krem do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdy. Przekładaj ciastka kremem, formując choinki. Na koniec udekoruj je kolorowymi posypkami.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Alergeny


Mleko

Laktoza

Gluten

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły