Ciasteczka zbożowe
m7
Pyszne ciasteczka, a co najważniejsze zdrowe, ponieważ są pełne wartościowych składników. Ciasteczka zbożowe to świetny pomysł na drugie śniadanie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
183
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszne ciasteczka, a co najważniejsze zdrowe, ponieważ są pełne wartościowych składników. Ciasteczka zbożowe to świetny pomysł na drugie śniadanie.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
16 porcji
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
125 g margaryna zwykła
1.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
2 szkl. płatki kukurydziane
0.75 szkl. płatki kukurydziane
3 łyżka orzechy włoskie
3 łyżka jabłka
4 łyżka rodzynki
2 łyżka suszone owoce
0.50 szkl. cukier
Przygotowanie
Margarynę roztopić i ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę i proszek. Utrzeć. Wymieszać resztę składników. Wsypać je do ciasta. Dokładnie wymieszać.
Formować kulki i spłaszczać je.
Piec aż ciasteczka będą rumiane.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
183
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.