Ciasteczka zbożowe

m7
Ciasteczka zbożowe

0

0 / 0

Pyszne ciasteczka, a co najważniejsze zdrowe, ponieważ są pełne wartościowych składników. Ciasteczka zbożowe to świetny pomysł na drugie śniadanie.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

2 łyżeczka proszek do pieczenia

125 g margaryna zwykła

1.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

2 szkl. płatki kukurydziane

0.75 szkl. płatki kukurydziane

3 łyżka orzechy włoskie

3 łyżka jabłka

4 łyżka rodzynki

2 łyżka suszone owoce

0.50 szkl. cukier

Przygotowanie


1

Margarynę roztopić i ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę i proszek. Utrzeć. Wymieszać resztę składników. Wsypać je do ciasta. Dokładnie wymieszać.

2

Formować kulki i spłaszczać je.

3

Piec aż ciasteczka będą rumiane.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły