0

Składniki

1 Łyżka
250 Gramów
nasiona/orzechy (słonecznik, sezam, pestki dyni)
2 Łyżki
żurawina suszona
1 Sztuka
banan
1 Sztuka
jabłko
1 Szczypta
cynamon
1 Szczypta
Kurkuma
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Banana rozgnieść widelcem. Jabłko zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Pestki dyni, słonecznika, sezam, siemię lniane oraz żurawinę dodać do banana i jabłka. Dodać żurawinę oraz dżem Łowicz. Wymieszać.
  2. Przyprawić małą szczyptą kurkumy i cynamonu. Wymieszać. Jeżeli porcja jest zbyt luźna dodać więcej pestek lub żurawiny. Jeżeli masa jest zbyt zbita dodać połowę banana.
  3. Na łyżkę nabierać porcję masy i rozgnieść na papierze do pieczenia. Czynność powtarzać, aż masa się skończy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 20 minut.

Opis

Zdrowe i pyszne ciastka, które sprawdzą się jako deser do szkolnej śniadaniówki.

Podobne przepisy

Placuszki z Lubella Mlekołaki Cinisy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Placuszki z Lubella Mlekołaki Cinisy

Piernik z jabłkami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Piernik z jabłkami i orzechami

Ciasteczka śniadaniowe z dżemem truskawkowym

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ciasteczka śniadaniowe z dżemem truskawkowym

Cynamonowo-wiśniowy omlet bezglutenowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Cynamonowo-wiśniowy omlet bezglutenowy

PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Przepis
Łatwy Do 15 min
PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Owsiane Batoniki

Przepis
Łatwy Do 15 min
Owsiane Batoniki

Popierniczony Piernik

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Popierniczony Piernik

Milkshake czereśniowo - truskawkowy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Milkshake czereśniowo - truskawkowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!