0

Składniki

3 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
3.5 Szklanki
1 Łyżka
ingridient
Kakao DecoMorreno
1 Sztuka
margaryna
0.5 Szklanki
miód
2 Sztuki
jajka
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1.5 Szklanki
ingridient
Lubella Corn Flakes Kakao i miód
1 Opakowanie
czekolada mleczna
50 Gramów
orzechy włoskie
50 Gramów
nasiona słonecznika
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę rozpuścić i ostudzić. Jaja ubić z cukrem waniliowym i dodać miód.
  2. Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wystudzoną margaryną. Dokładnie wymieszać.
  3. Następnie dodać płatki kukurydziane, słonecznik, drobno posiekane orzechy i posiekaną czekoladę i wymieszać.
  4. Część ciasta odłożyć i dodać do niego łyżkę kakao.
  5. Z masy formować kulki i lekko spłaszczać, układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
  6. Piec około 15-20 minut w temperaturze 180°C.

Podobne przepisy

Miodownik z kremem kakowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Miodownik z kremem kakowym

Murzynek z kalafiora

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Murzynek z kalafiora

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Kakaowe musli

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowe musli

Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Pełnoziarniste gofry czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarniste gofry czekoladowe

Pierniczki z powidłami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierniczki z powidłami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!