Ciasteczka z płatków kukurydzianych
MonikaOch
Wartości odżywcze na porcję
Energia
299
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
35
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 szt. margaryna
0.50 szkl. miód
2 szt. jaja l
3 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
1 szt. cukier waniliowy
2 łyżecz. proszek do pieczenia
3.50 szkl. płatki lubella corn flakes klasyczne
1.50 szkl. lubella corn flakes kakao i miód
1 łyżka kakao decomorreno
1 opak. czekolada
50 g orzechy włoskie
50 g nasiona słonecznika
Przygotowanie
Margarynę rozpuścić i ostudzić. Jaja ubić z cukrem waniliowym i dodać miód.
Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wystudzoną margaryną. Dokładnie wymieszać.
Następnie dodać płatki kukurydziane, słonecznik, drobno posiekane orzechy i posiekaną czekoladę i wymieszać.
Część ciasta odłożyć i dodać do niego łyżkę kakao.
Z masy formować kulki i lekko spłaszczać, układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Piec około 15-20 minut w temperaturze 180°C.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
299
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
35
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.