Ciasteczka z płatków kukurydzianych
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
MonikaOch
![Ciasteczka z płatków kukurydzianych](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F934-1702057534604.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 szt. margaryna
0.50 szkl. miód
2 szt. jaja l
3 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
1 szt. cukier waniliowy
2 łyżecz. proszek do pieczenia
3.50 szkl. płatki lubella corn flakes klasyczne
1.50 szkl. lubella corn flakes kakao i miód
1 łyżka kakao decomorreno
1 opak. czekolada
50 g orzechy włoskie
50 g nasiona słonecznika
Przygotowanie
Margarynę rozpuścić i ostudzić. Jaja ubić z cukrem waniliowym i dodać miód.
Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wystudzoną margaryną. Dokładnie wymieszać.
Następnie dodać płatki kukurydziane, słonecznik, drobno posiekane orzechy i posiekaną czekoladę i wymieszać.
Część ciasta odłożyć i dodać do niego łyżkę kakao.
Z masy formować kulki i lekko spłaszczać, układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Piec około 15-20 minut w temperaturze 180°C.