Ciasteczka z płatków kukurydzianych

MonikaOch
Ciasteczka z płatków kukurydzianych

0

0 / 0

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 szt. margaryna

0.50 szkl. miód

2 szt. jaja l

3 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

1 szt. cukier waniliowy

2 łyżeczka proszek do pieczenia

3.50 szkl. płatki lubella corn flakes klasyczne

1.50 szkl. lubella corn flakes kakao i miód

1 łyżka kakao decomorreno

1 opak. czekolada

50 g orzechy włoskie

50 g nasiona słonecznika

Przygotowanie


1

Margarynę rozpuścić i ostudzić. Jaja ubić z cukrem waniliowym i dodać miód.

2

Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wystudzoną margaryną. Dokładnie wymieszać.

3

Następnie dodać płatki kukurydziane, słonecznik, drobno posiekane orzechy i posiekaną czekoladę i wymieszać.

4

Część ciasta odłożyć i dodać do niego łyżkę kakao.

5

Z masy formować kulki i lekko spłaszczać, układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.

6

Piec około 15-20 minut w temperaturze 180°C.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły