0

Składniki

3 Sztuki
jajko
2 Łyżki
kakao
1 Łyżka
masło
12 Dekagramów
masło
18 Dekagramów
cukier
15 Dekagramów
mąka
5 Dekagramów
Słonecznik łuskany
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni C. Masło utrzeć z cukrem na kremową masę, nie przerywając ucierania stopniowo dodawać jajka, mąkę i kakao. Pestki słonecznika grubo posiekać, dodać do przygotowanej masy, wymieszać.
  2. Z folii aluminiowej odciąć szeroki pasek o długości równej długości węższej krawędzi blachy, zgiąć go kilkakrotnie i ustawić na blasze w odległości 12 cm od brzegu. Uzyskany w ten sposób kwadrat blachy posmarować masłem.
  3. Na natłuszczonej blasze rozsmarować masę, piec 18 minut. Jeszcze gorące ciasto pokroić wzdłuż na 4 pasy, a następnie każdy z nich podzielić na15 kawałków. Ostudzone ciastka przechowywać w metalowej puszce.

Opis

Pyszne ciastka na deser.

Podobne przepisy

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Kakaowe serca

Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Muffiny kakaowe

Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!