Ciasteczka z masłem orzechowym
l.graca
Pyszne ciasteczka z masłem orzechowym.
0
0 / 0
Pyszne ciasteczka z masłem orzechowym.
11
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
120 g margaryna zwykła
170 g cukier
1 szt. jajko kurze całe
170 g mąka lubella puszysta tortowa
60 g kakao decomorreno
0.50 łyżecz. proszek do pieczenia
0.50 łyżecz. soda oczyszczona
0.25 szkl. mleko uht 3,2%
200 g masło orzechowe
60 g masło
170 g cukier puder
Przygotowanie
Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną przesiać i wymieszać.
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać jajko i ucierać do połączenia składników.
Dodać suche składniki oraz mleko i wymieszać szpatułką.
Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na blachę porcję w kształcie koła .
Piec ok.15 minut w temperaturze 175 stopni.
Masło orzechowe, masło extra oraz cukier puder ucieramy na gładki krem.
Upieczone ciastka przekładać masą orzechową.