Ciasteczka z masłem orzechowym

l.graca
Ciasteczka z masłem orzechowym

0

0 / 0

Pyszne ciasteczka z masłem orzechowym.

11

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

120 g margaryna zwykła

170 g cukier

1 szt. jajko kurze całe

170 g mąka lubella puszysta tortowa

60 g kakao decomorreno

0.50 łyżecz. proszek do pieczenia

0.50 łyżecz. soda oczyszczona

0.25 szkl. mleko uht 3,2%

200 g masło orzechowe

60 g masło

170 g cukier puder

Przygotowanie


1

Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną przesiać i wymieszać.

2

Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać jajko i ucierać do połączenia składników.

3

Dodać suche składniki oraz mleko i wymieszać szpatułką.

4

Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na blachę porcję w kształcie koła .

5

Piec ok.15 minut w temperaturze 175 stopni.

6

Masło orzechowe, masło extra oraz cukier puder ucieramy na gładki krem.

7

Upieczone ciastka przekładać masą orzechową.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1176

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

129

gram

Tłuszcze

65

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły