Ciasteczka z masłem orzechowym

l.graca
Ciasteczka z masłem orzechowym

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszne ciasteczka z masłem orzechowym.

11

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

120 g margaryna zwykła

170 g cukier

1 szt. jajko kurze całe

170 g mąka lubella puszysta tortowa

60 g kakao decomorreno

0.50 łyżecz. proszek do pieczenia

0.50 łyżecz. soda oczyszczona

0.25 szkl. mleko uht 3,2%

200 g masło orzechowe

60 g masło

170 g cukier puder

Przygotowanie


Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną przesiać i wymieszać.

Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać jajko i ucierać do połączenia składników.

Dodać suche składniki oraz mleko i wymieszać szpatułką.

Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na blachę porcję w kształcie koła .

Piec ok.15 minut w temperaturze 175 stopni.

Masło orzechowe, masło extra oraz cukier puder ucieramy na gładki krem.

Upieczone ciastka przekładać masą orzechową.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1176

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

129

gram

Tłuszcze

65

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły