Ciasteczka z masłem orzechowym

m7
Ciasteczka z masłem orzechowym

1

0 / 0

Ciasteczka z masłem orzechowym nie są pracochłonne. Mogą poleżeć kilka dni i są świetnym poczęstunkiem dla niezapowiedzianych gości.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


54 porcje

Składniki

250 masło orzechowe

1 szcz. sól

2 łyżeczka soda oczyszczona

350 g cukier

225 g masło śmietankowe

350 g mąka pszenna tortowa

3 szt. jaja kurze całe

0.50 szt. mleczna czekolada

Przygotowanie


1

Masło utrzeć z masłem orzechowym i cukrem. Dodać jajka.

2

Mąkę przesiać z solą i sodą oczyszczoną do kremowej masy. Dobrze wymieszać.

3

Formować w ciastka o średnicy 2-3cm i lekko spłaszczyć na dłoni.

4

Kłaść na natłuszczoną blachę. Na wierzch każdego z ciasteczek położyć po jednej czekoladowej kuleczce bądź kawałku czekolady.

5

Piec do 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły