1

Składniki

250 Mililitrów
Masło orzechowe
1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
soda oczyszczona
350 Gramów
cukier
225 Gramów
masło śmietankowe
350 Gramów
mąka pszenna tortowa
3 Sztuki
jaja kurze całe
0.5 Sztuki
Mleczna czekolada
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło utrzeć z masłem orzechowym i cukrem. Dodać jajka.
  2. mąkę przesiać z solą i sodą oczyszczoną do kremowej masy. Dobrze wymieszać.
  3. formować w ciastka o średnicy 2-3cm, i lekko spłaszczyć na dłoni.
  4. kłaść na natłuszczoną blachę. Na wierzch każdego z ciasteczek położyć po jednej czekoladowej kuleczce bądź kawałku czekolady.
  5. piec do 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.

Opis

Ciasteczka z masłem orzechowym nie są pracochłonne. Mogą poleżeć kilka dni i są świetnym poczęstunkiem dla niezapowiedzianych gości.

Podobne przepisy

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Ciasteczka owsiane z dżemem

Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Ciasteczka śniadaniowe z dżemem truskawkowym

Łatwy Do 15 min
Ciasteczka śniadaniowe z dżemem truskawkowym

Ciastka maślane

Średni Do 40 min
Ciastka maślane

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Gofry

Łatwy Do 40 min
Gofry

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!