Example thumb
1

Składniki

250 Mililitrów
Masło orzechowe
1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
soda oczyszczona
350 Gramów
cukier
225 Gramów
masło śmietankowe
350 Gramów
mąka pszenna tortowa
3 Sztuki
jaja kurze całe
0.5 Sztuki
Mleczna czekolada
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Masło utrzeć z masłem orzechowym i cukrem. Dodać jajka.
  2. mąkę przesiać z solą i sodą oczyszczoną do kremowej masy. Dobrze wymieszać.
  3. formować w ciastka o średnicy 2-3cm, i lekko spłaszczyć na dłoni.
  4. kłaść na natłuszczoną blachę. Na wierzch każdego z ciasteczek położyć po jednej czekoladowej kuleczce bądź kawałku czekolady.
  5. piec do 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.

Opis

Ciasteczka z masłem orzechowym nie są pracochłonne. Mogą poleżeć kilka dni i są świetnym poczęstunkiem dla niezapowiedzianych gości.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!