0

Składniki

2 Szczypty
cukier puder
0.3 Szklanki
Marmolada
1 Sztuka
ciasto francuskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto francuskie rozwijamy a następnie za pomocą szklanki wycinamy kółka. Na każde kółko nakładamy marmoladę na środek i posypujemy cukrem pudrem. Gotowe układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i pieczemy ok 30-35 min w temp. 160'C. Smacznego !!

Opis

szybkie ciasteczka do kawy czy herbaty

Podobne przepisy

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Beza z malinami i borówkami

Przepis
Średni Do 3 godz
Beza z malinami i borówkami

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Chłodnik malinowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Chłodnik malinowy

Ciastka Kwiatuszki

Przepis
Trudny Do 1 godz
Ciastka Kwiatuszki

Ciastka szachownica

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciastka szachownica

Ciasto drożdżowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto drożdżowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!