0

Składniki

2 Szczypty
cukier puder
0.3 Szklanki
Marmolada
1 Sztuka
ciasto francuskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto francuskie rozwijamy a następnie za pomocą szklanki wycinamy kółka. Na każde kółko nakładamy marmoladę na środek i posypujemy cukrem pudrem. Gotowe układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i pieczemy ok 30-35 min w temp. 160'C. Smacznego !!

Opis

szybkie ciasteczka do kawy czy herbaty

Podobne przepisy

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Beza z malinami i borówkami

Średni Do 3 godz
Beza z malinami i borówkami

Chłodnik malinowy

Łatwy Do 40 min
Chłodnik malinowy

Ciastka Kwiatuszki

Trudny Do 1 godz
Ciastka Kwiatuszki

Ciastka szachownica

Łatwy Do 3 godz
Ciastka szachownica

Ciasto drożdżowe

Łatwy Do 40 min
Ciasto drożdżowe

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!