Ciasteczka z kremem

m7
Ciasteczka z kremem

1

0 / 0

Pyszne do kawy nadziewane ciasteczka. Ciasteczka wypełnione są delikatnym budyniowo-kawowo-alkoholowym nadzieniem. Palce lizać.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

3 łyżeczka proszek do pieczenia

1 kost. margaryna zwykła

150 g margaryna zwykła

2 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. mąka ziemniaczana

1 szkl. cukier puder

1 szt. jaja kurze całe

2 szt. żółtko jaja kurzego

2 szt. budyń śmietankowy

3 łyżka alkohol

3 łyżka śmietana 18%

2 łyżka kawa rozpuszczalna

0.50 l mleko uht 3,2%

Przygotowanie


1

W ½ szklanki zimnego mleka rozpuścić proszek budyniowy. Pozostałe mleko zagotować. Następnie dodać mleko z budyniem i dokładnie rozmieszać, aby nie powstały grudki.

2

Miękką margarynę ubijać i dodawać do niej po łyżce przestudzony budyń.

3

Kawę rozpuszczalną rozpuścić w 1 łyżce wrzątku, jak ostygnie dodać do masy a następnie delikatnie wlać alkohol. Całość dokładnie wymieszać.

4

Przygotować ciasteczka: Podane składniki dokładnie zagnieść, następnie włożyć na godzinę do lodówki.

5

Po tym czasie podsypywać mąką rozwałkowywać, jak na pierogi i wykrajać okrągłe ciasteczka. Ciasteczka upiec w mocno nagrzanym piekarniku.

6

Każde jedno smarować masą i przykrywać drugim ciasteczkiem. Wierzch posypać cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły