Ciasteczka z komosą ryżową

decomorreno
Ciasteczka z komosą ryżową

0

5 / 1

Przedstawiamy nieprzyzwoicie pyszne ciasteczka w wersji wegańskiej, bez glutenu i bez laktozy - idealne dla każdego ciasteczkowego łasucha! Co więcej, ciasteczka są proste i szybkie w przygotowaniu (bez pieczenia), a dzięki dodatkowi kakao DecoMorreno i komosy ryżowej - śmiało można nazwać je pełnowartościowymi. Czego chcieć więcej? ;)

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

125 g masło kakaowe

50 syrop z agawy

30 g kakao decomorreno

38 g komosa ryżowa

3 łyżka wiórki kokosowe

Przygotowanie


1

W misce wymieszaj rozpuszczone masło kakaowe, syrop z agawy oraz kakao DecoMorreno.

2

Żurawinę możesz lekko posiekać i wymieszaj z espandowaną komosą ryżową. Dodaj do nich masę czekoladową i połącz całość.

3

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładaj porcjami małe ciasteczka, wierzch posyp wiórkami kokosowymi.

4

Pozostaw do schłodzenia, gdy czekolada stężeje możesz odkleić je od papieru i przechowywać w zamkniętym opakowaniu w lodówce. Smacznego!

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły