Ciasteczka z komosą ryżową
decomorreno
Przedstawiamy nieprzyzwoicie pyszne ciasteczka w wersji wegańskiej, bez glutenu i bez laktozy - idealne dla każdego ciasteczkowego łasucha! Co więcej, ciasteczka są proste i szybkie w przygotowaniu (bez pieczenia), a dzięki dodatkowi kakao DecoMorreno i komosy ryżowej - śmiało można nazwać je pełnowartościowymi. Czego chcieć więcej? ;)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
137
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Przedstawiamy nieprzyzwoicie pyszne ciasteczka w wersji wegańskiej, bez glutenu i bez laktozy - idealne dla każdego ciasteczkowego łasucha! Co więcej, ciasteczka są proste i szybkie w przygotowaniu (bez pieczenia), a dzięki dodatkowi kakao DecoMorreno i komosy ryżowej - śmiało można nazwać je pełnowartościowymi. Czego chcieć więcej? ;)
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
125 g masło kakaowe
50 syrop z agawy
30 g kakao decomorreno
38 g komosa ryżowa
3 łyżka wiórki kokosowe
Przygotowanie
W misce wymieszaj rozpuszczone masło kakaowe, syrop z agawy oraz kakao DecoMorreno.
Żurawinę możesz lekko posiekać i wymieszaj z espandowaną komosą ryżową. Dodaj do nich masę czekoladową i połącz całość.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładaj porcjami małe ciasteczka, wierzch posyp wiórkami kokosowymi.
Pozostaw do schłodzenia, gdy czekolada stężeje możesz odkleić je od papieru i przechowywać w zamkniętym opakowaniu w lodówce. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
137
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.