Ciasteczka z komosą ryżową
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Ciasteczka z komosą ryżową](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1553-1702057584202.jpeg&w=3840&q=75)
Przedstawiamy nieprzyzwoicie pyszne ciasteczka w wersji wegańskiej, bez glutenu i bez laktozy - idealne dla każdego ciasteczkowego łasucha! Co więcej, ciasteczka są proste i szybkie w przygotowaniu (bez pieczenia), a dzięki dodatkowi kakao DecoMorreno i komosy ryżowej - śmiało można nazwać je pełnowartościowymi. Czego chcieć więcej? ;)
0
5 / 1
Przedstawiamy nieprzyzwoicie pyszne ciasteczka w wersji wegańskiej, bez glutenu i bez laktozy - idealne dla każdego ciasteczkowego łasucha! Co więcej, ciasteczka są proste i szybkie w przygotowaniu (bez pieczenia), a dzięki dodatkowi kakao DecoMorreno i komosy ryżowej - śmiało można nazwać je pełnowartościowymi. Czego chcieć więcej? ;)
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
125 g masło kakaowe
50 syrop z agawy
30 g kakao decomorreno
38 g komosa ryżowa
3 łyżka wiórki kokosowe
Przygotowanie
W misce wymieszaj rozpuszczone masło kakaowe, syrop z agawy oraz kakao DecoMorreno.
Żurawinę możesz lekko posiekać i wymieszaj z espandowaną komosą ryżową. Dodaj do nich masę czekoladową i połącz całość.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładaj porcjami małe ciasteczka, wierzch posyp wiórkami kokosowymi.
Pozostaw do schłodzenia, gdy czekolada stężeje możesz odkleić je od papieru i przechowywać w zamkniętym opakowaniu w lodówce. Smacznego!