0

Składniki

3 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
150 Gramów
margaryna zwykła
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
mąka ziemniaczana
1 Szklanka
cukier puder
1 Sztuka
jajko
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
3 Łyżki
śmietana 18%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Podane składniki dokładnie zagnieść następnie włożyć na godzinę do lodówki. Po tym czasie podsypywać mąką rozwałkowywać jak na pierogi i wykrajać okrągłe ciasteczka.
  2. Na każdym jednym układać np. gruszki. 3-5 gruszek wcześniej obrałam ze skórki i pokroiłam w plasterki dodałam cukier do smaku, cukier waniliowy i ok. ½ łyżeczki cynamonu. Chwileczkę poddusiłam w garnuszku.
  3. Ciasteczka upiec w mocno nagrzanym piekarniku.

Opis

Smaczny podwieczorek

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciastka Kwiatuszki

Trudny Do 1 godz
Ciastka Kwiatuszki

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!