0

Składniki

3 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
150 Gramów
margaryna zwykła
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
mąka ziemniaczana
1 Szklanka
cukier puder
1 Sztuka
jajko
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
3 Łyżki
śmietana 18%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Podane składniki dokładnie zagnieść następnie włożyć na godzinę do lodówki. Po tym czasie podsypywać mąką rozwałkowywać jak na pierogi i wykrajać okrągłe ciasteczka.
  2. Na każdym jednym układać np. gruszki. 3-5 gruszek wcześniej obrałam ze skórki i pokroiłam w plasterki dodałam cukier do smaku, cukier waniliowy i ok. ½ łyżeczki cynamonu. Chwileczkę poddusiłam w garnuszku.
  3. Ciasteczka upiec w mocno nagrzanym piekarniku.

Opis

Smaczny podwieczorek

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka wielkanocna

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciastka Kwiatuszki

Przepis
Trudny Do 1 godz
Ciastka Kwiatuszki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!