0

Składniki

3 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
150 Gramów
margaryna zwykła
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
mąka ziemniaczana
1 Szklanka
cukier puder
1 Sztuka
jajko
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
3 Łyżki
śmietana 18%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Podane składniki dokładnie zagnieść następnie włożyć na godzinę do lodówki. Po tym czasie podsypywać mąką rozwałkowywać jak na pierogi i wykrajać okrągłe ciasteczka.
  2. Na każdym jednym układać np. gruszki. 3-5 gruszek wcześniej obrałam ze skórki i pokroiłam w plasterki dodałam cukier do smaku, cukier waniliowy i ok. ½ łyżeczki cynamonu. Chwileczkę poddusiłam w garnuszku.
  3. Ciasteczka upiec w mocno nagrzanym piekarniku.

Opis

Smaczny podwieczorek

Podobne przepisy

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!