Ciasteczka z dynią

EkspertOdKuchni
Ciasteczka z dynią

0

0 / 0

Ciasteczka z dynią to idealny wybór dla wszystkich miłośników jesiennych słodkości. Nie tylko pysznie smakują, ale i świetnie prezentują się na stole. Możesz je serwować na wiele sposobów — oblane lukrem, gorzką czekoladą, posypane cukrem pudrem lub samodzielnie bez dodatków. To świetny sposób na osłodzenie każdego dnia, szczególnie jesiennego, gdy dynia jest w sezonie. Ciasteczka dyniowe z cynamonową nutą będą świetnym dodatkiem do codziennej kawy lub herbaty. Życzymy smacznego!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

200 g puree z dyni

200 g mąka pszenna tortowa lubella

100 g cukier

2 łyżeczka proszek do pieczenia

2 łyżka cynamon

1 szcz. sól

1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

Przygotowanie


1

Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodaj purée z dyni, jajko i ekstrakt waniliowy. Całość zmiksuj na jednolite ciasto.

2

Do masy dosyp mąkę, cynamon, szczyptę soli, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszaj całość, aż wszystkie składniki się połączą.

3

Rozgrzej piekarnik do 180°C i wyłóż blachę papierem do pieczenia. Za pomocą łyżeczki wykładaj niewielką ilość ciasta. Całość piecz przez ok.15 min, aż ciasteczka się lekko zarumienią.

4

Gotowe ciasteczka można polać lukrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły