Ciasteczka winne
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciasteczka winne](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974354326.jpeg&w=3840&q=75)
Idealne dla alergików i cukrzyków, na dodatek tak pyszne i kruche,ze rozpływaja się w ustach
0
0 / 0
Idealne dla alergików i cukrzyków, na dodatek tak pyszne i kruche,ze rozpływaja się w ustach
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
50 porcji
Składniki
1 szt. foremki
6 łyżka wino
25 dag. masło
28 dag. mąka lubella puszysta tortowa
Przygotowanie
1
Ugnieśc ciasto i włożyć na ok. 15-20min do lodówki. Ciasto wywałkować dosyć cienko i foremką wykrajamy ciasteczka, które kładziemy
2
na wysmarowane i wysypane wcześniej mąką blaszki. Pieczemy w tem. Ok 180 c ciasteczka mają jasny kolorek i są bardzo kruche.
3
Piecze się ok 30min czasem dłużej ( trzeba sprawdzać ). Sypiemy cukrem pudrem.