0

Składniki

1 Sztuka
Foremki
6 Łyżek
Wino
25 Dekagramów
masło
28 Dekagramów
Mąka tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugnieśc ciasto i włożyć na ok. 15-20min do lodówki. Ciasto wywałkować dosyć cienko i foremką wykrajamy ciasteczka, które kładziemy
  2. na wysmarowane i wysypane wcześniej mąką blaszki. Pieczemy w tem. Ok 180 c ciasteczka mają jasny kolorek i są bardzo kruche.
  3. Piecze się ok 30min czasem dłużej ( trzeba sprawdzać ). Sypiemy cukrem pudrem.

Opis

Idealne dla alergików i cukrzyków, na dodatek tak pyszne i kruche,ze rozpływaja się w ustach

Podobne przepisy

Ciasteczka adwentowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasteczka adwentowe

Ciasto babci Marysi

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto babci Marysi

Faworki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Faworki

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Pączki grodzieńskie

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki grodzieńskie

Pączki mojej babci

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki mojej babci

Pierniczki

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pierniczki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!