Example thumb
0

Składniki

1 Sztuka
Foremki
6 Łyżek
Wino
25 Dekagramów
masło
28 Dekagramów
Mąka tortowa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ugnieśc ciasto i włożyć na ok. 15-20min do lodówki. Ciasto wywałkować dosyć cienko i foremką wykrajamy ciasteczka, które kładziemy
  2. na wysmarowane i wysypane wcześniej mąką blaszki. Pieczemy w tem. Ok 180 c ciasteczka mają jasny kolorek i są bardzo kruche.
  3. Piecze się ok 30min czasem dłużej ( trzeba sprawdzać ). Sypiemy cukrem pudrem.

Opis

Idealne dla alergików i cukrzyków, na dodatek tak pyszne i kruche,ze rozpływaja się w ustach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!