0

Składniki

1 Sztuka
Foremki
6 Łyżek
Wino
25 Dekagramów
masło
28 Dekagramów
Mąka tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugnieśc ciasto i włożyć na ok. 15-20min do lodówki. Ciasto wywałkować dosyć cienko i foremką wykrajamy ciasteczka, które kładziemy
  2. na wysmarowane i wysypane wcześniej mąką blaszki. Pieczemy w tem. Ok 180 c ciasteczka mają jasny kolorek i są bardzo kruche.
  3. Piecze się ok 30min czasem dłużej ( trzeba sprawdzać ). Sypiemy cukrem pudrem.

Opis

Idealne dla alergików i cukrzyków, na dodatek tak pyszne i kruche,ze rozpływaja się w ustach

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Batoniki śniadaniowe

Łatwy Do 3 godz
Batoniki śniadaniowe

Batoniki z Mlekołaków

Łatwy Do 3 godz
Batoniki z Mlekołaków

Blok czekoladowy z paluszkami

Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Średni Do 1 godz
Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Chrupiące ciasteczka z płatkami

Łatwy Do 1,5 godz
Chrupiące ciasteczka z płatkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!