1

Składniki

1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
jajko
30 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
15 Dekagramów
cukier puder
15 Dekagramów
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto,włożyć na 2 godz do lodówki.
  2. Rozwałkować i wykrawać foremkami do pary.
  3. Po upieczeniu zimne posmarować dżemem i sklejać.
  4. Dekorować wg uznania.

Opis

Bardzo dobre

Podobne przepisy

Chrusty

Przepis
Średni Do 1 godz
Chrusty

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Naleśniki Kakaowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki Kakaowe

Wieniec drożdżowy z makiem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Wieniec drożdżowy z makiem

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!