Ciasteczka ryżowo-kokosowe

m7

Szybciutkie ciasteczka z kleiku ryżowego, których smak łatwo można zmodyfikować dodając za każdym razem inny dżem. Ciasteczka na pewno każdemu się udadzą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
123
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szybciutkie ciasteczka z kleiku ryżowego, których smak łatwo można zmodyfikować dodając za każdym razem inny dżem. Ciasteczka na pewno każdemu się udadzą.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
30 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 kostka margaryna zwykła
1 szkl. cukier
1 szt. kleik ryżowy
3 szt. jaja kurze całe
1 szt. dżem
Przygotowanie
Zagnieść ciasto z podanych składników.
Urywać po kawałku i formować kulki wielkości orzecha włoskiego.
Ułożyć na blaszce i w każdej zrobić palcem dołek.
Upiec na złoto w temp. 200 stopni. Do każdej dziurki włożyć dżem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
123
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.