Ciasteczka ryżowo-kokosowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciasteczka ryżowo-kokosowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974828251.jpeg&w=3840&q=75)
Szybciutkie ciasteczka z kleiku ryżowego, których smak łatwo można zmodyfikować dodając za każdym razem inny dżem. Ciasteczka na pewno każdemu się udadzą.
0
0 / 0
Szybciutkie ciasteczka z kleiku ryżowego, których smak łatwo można zmodyfikować dodając za każdym razem inny dżem. Ciasteczka na pewno każdemu się udadzą.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
30 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 kostka margaryna zwykła
1 szkl. cukier
1 szt. kleik ryżowy
3 szt. jaja kurze całe
1 szt. dżem
Przygotowanie
1
Zagnieść ciasto z podanych składników.
2
Urywać po kawałku i formować kulki wielkości orzecha włoskiego.
3
Ułożyć na blaszce i w każdej zrobić palcem dołek.
4
Upiec na złoto w temp. 200 stopni. Do każdej dziurki włożyć dżem.