Ciasteczka ryżowo-kokosowe

m7
Ciasteczka ryżowo-kokosowe

0

0 / 0

Szybciutkie ciasteczka z kleiku ryżowego, których smak łatwo można zmodyfikować dodając za każdym razem inny dżem. Ciasteczka na pewno każdemu się udadzą.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 kost. margaryna zwykła

1 szkl. cukier

1 szt. kleik ryżowy

3 szt. jaja kurze całe

1 szt. dżem

Przygotowanie


1

Zagnieść ciasto z podanych składników.

2

Urywać po kawałku i formować kulki wielkości orzecha włoskiego.

3

Ułożyć na blaszce i w każdej zrobić palcem dołek.

4

Upiec na złoto w temp. 200 stopni. Do każdej dziurki włożyć dżem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły