Ciasteczka różyczki

m7
Ciasteczka różyczki

0

0 / 0

Ładnie wyglądające i jeszcze lepiej smakujące ciasteczka różyczki z marmoladą różaną. Tak przygotowane kruche ciasteczka zachwycą wszystkich.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

1 szcz. sól

30 g cukier waniliowy

150 g marmolada różana

5 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. białko jaja kurzego

40 dek. mąka pszenna tortowa

30 dek. masło

10 dek. cukier puder

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki ciasta kruchego zagniatamy i wkładamy na godzinę do lodówki. Po wyjęciu ciasto wałkujemy na grubość 3-4mm (nie może być za cienkie) i kieliszkiem do wódki wykrawamy kółka.

2

Na wykonanie różyczki potrzebujemy ok. 6-7 kółek. Kółka układamy tak, aby jedno zachodziło brzegiem na drugie - łączenia smarujemy białkiem. Jeżeli różyczki mają być z marmoladą to również kładziemy na środek paseczek marmolady. Zwijamy w rulonik i tak powstają różyczki. Wszystkie kwiatki układamy na blaszce i pieczemy w nagrzanym do 180 st. piekarniku przez około 20 min.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły