Ciasteczka różyczki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciasteczka różyczki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8737-1702058068203.jpeg&w=3840&q=75)
Ładnie wyglądające i jeszcze lepiej smakujące ciasteczka różyczki z marmoladą różaną. Tak przygotowane kruche ciasteczka zachwycą wszystkich.
0
0 / 0
Ładnie wyglądające i jeszcze lepiej smakujące ciasteczka różyczki z marmoladą różaną. Tak przygotowane kruche ciasteczka zachwycą wszystkich.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
30 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
30 g cukier waniliowy
150 g marmolada różana
5 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. białko jaja kurzego
40 dag. mąka pszenna tortowa
30 dag. masło
10 dag. cukier puder
Przygotowanie
Wszystkie składniki ciasta kruchego zagniatamy i wkładamy na godzinę do lodówki. Po wyjęciu ciasto wałkujemy na grubość 3-4mm (nie może być za cienkie) i kieliszkiem do wódki wykrawamy kółka.
Na wykonanie różyczki potrzebujemy ok. 6-7 kółek. Kółka układamy tak, aby jedno zachodziło brzegiem na drugie - łączenia smarujemy białkiem. Jeżeli różyczki mają być z marmoladą to również kładziemy na środek paseczek marmolady. Zwijamy w rulonik i tak powstają różyczki. Wszystkie kwiatki układamy na blaszce i pieczemy w nagrzanym do 180 st. piekarniku przez około 20 min.