Ciasteczka Red Velvet
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1705395704029.png&w=3840&q=75)
Kakao DecoMorreno
![Ciasteczka Red Velvet](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1707221011544.jpg&w=3840&q=75)
Ciasteczka Red Velvet to świetna alternatywa dla amerykańskiego ciasta Red Velvet, które jest uwielbiane na całym świecie. To idealny wybór na walentynki, urodziny lub inne specjalne okazje. Ciastka są miękkie, lekko kakaowe i wilgotne, a ich czerwony kolor idealnie prezentuje się na stole.
0
0 / 0
Ciasteczka Red Velvet to świetna alternatywa dla amerykańskiego ciasta Red Velvet, które jest uwielbiane na całym świecie. To idealny wybór na walentynki, urodziny lub inne specjalne okazje. Ciastka są miękkie, lekko kakaowe i wilgotne, a ich czerwony kolor idealnie prezentuje się na stole.
8
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
130 g masło
70 g mąka pszenna lubella
30 g kakao decomorreno
1 szt. jajko
120 g cukier trzcinowy
5 g proszek do pieczenia
50 g biała czekolada
1 szt. czerwony barwnik spożywczy
Przygotowanie
Czekoladę pokrój na małe kawałki.
Miękkie masło ubij z cukrem na puszystą masę. Dodawaj po kolei pozostałe składniki, ciągle miksując.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładaj za pomocą łyżki porcje ciasta. Zostaw między nimi odrobinę miejsca — ciastka podczas pieczenia lekko rozleją się i urosną.
Piecz w 180°C przez 10-12 minut.
Gotowe ciasteczka pozostaw do ostygnięcia.