Ciasteczka Red Velvet

Kakao DecoMorreno
Ciasteczka Red Velvet

0

0 / 0

Ciasteczka Red Velvet to świetna alternatywa dla amerykańskiego ciasta Red Velvet, które jest uwielbiane na całym świecie. To idealny wybór na walentynki, urodziny lub inne specjalne okazje. Ciastka są miękkie, lekko kakaowe i wilgotne, a ich czerwony kolor idealnie prezentuje się na stole.

8

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

130 g masło

70 g mąka pszenna lubella

30 g kakao decomorreno

1 szt. jajko

120 g cukier trzcinowy

5 g proszek do pieczenia

50 g biała czekolada

1 szt. czerwony barwnik spożywczy

Przygotowanie


1

Czekoladę pokrój na małe kawałki.

2

Miękkie masło ubij z cukrem na puszystą masę. Dodawaj po kolei pozostałe składniki, ciągle miksując.

3

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładaj za pomocą łyżki porcje ciasta. Zostaw między nimi odrobinę miejsca — ciastka podczas pieczenia lekko rozleją się i urosną.

4

Piecz w 180°C przez 10-12 minut.

5

Gotowe ciasteczka pozostaw do ostygnięcia.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

352

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

35

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły