Ciasteczka Raz-Dwa-Trzy

malg
Ciasteczka Raz-Dwa-Trzy

Średnia 0 / 0

Oceń!

Ciasteczka, które smakują, jak fornetti i można je zrobić w domu? Proszę bardzo! Pachną bosko, są lekkie, można je zajadać na ciepło i już ostudzone. Ciastka można zabrać na piknik, na spacer i do szkoły na drugie śniadanie.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szczyp. cukier

1 szt. ciasto francuskie

10 szt. czekolada

3 łyżka śmietana 18%

5 dag. ser biały

10 dag. kandyzowana skórka pomarańczowa

Przygotowanie


Przygotowujemy ciasto francuskie, twarożek na słodko, czekoladę i kandyzowaną skórkę pomarańczową. Nagrzewamy piekarnik.

Ciasto francuskie kroimy na prostokąty.

W kawałki ciasta francuskiego zawijamy czekoladę i twarożek.

Ciastka kleimy jak pierożki – uwaga, gotowe ciasto francuskie lepiej skleja się po jednej stronie (od strony papieru). Do ciasteczek serowych na wierzch można dodać kandyzowaną skórkę pomarańczową.

Jeśli chcemy, aby nasze ciasteczka apetycznie połyskiwały, wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem. Ciastka układamy na blasze lub w brytfance i pieczemy około 15-20 min w temperaturze 200 stopni. Wykładamy do ostygnięcia na płaski talerz.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

738

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

74

gram

Tłuszcze

43

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły