Ciasteczka Raz-Dwa-Trzy

malg
Ciasteczka Raz-Dwa-Trzy

4

0 / 0

Ciasteczka, które smakują, jak fornetti i można je zrobić w domu? Proszę bardzo! Pachną bosko, są lekkie, można je zajadać na ciepło i już ostudzone. Ciastka można zabrać na piknik, na spacer i do szkoły na drugie śniadanie.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szcz. cukier

1 szt. ciasto francuskie

10 szt. czekolada

3 łyżka śmietana 18%

5 dek. ser biały

10 dek. kandyzowana skórka pomarańczowa

Przygotowanie


1

Przygotowujemy ciasto francuskie, twarożek na słodko, czekoladę i kandyzowaną skórkę pomarańczową. Nagrzewamy piekarnik.

2

Ciasto francuskie kroimy na prostokąty.

3

W kawałki ciasta francuskiego zawijamy czekoladę i twarożek.

4

Ciastka kleimy jak pierożki – uwaga, gotowe ciasto francuskie lepiej skleja się po jednej stronie (od strony papieru). Do ciasteczek serowych na wierzch można dodać kandyzowaną skórkę pomarańczową.

5

Jeśli chcemy, aby nasze ciasteczka apetycznie połyskiwały, wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem. Ciastka układamy na blasze lub w brytfance i pieczemy około 15-20 min w temperaturze 200 stopni. Wykładamy do ostygnięcia na płaski talerz.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły