Ciasteczka przepuszczane przez maszynkę do mięsa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciasteczka przepuszczane przez maszynkę do mięsa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976217597.jpeg&w=3840&q=75)
Ciasteczka przepuszczane przez maszynkę do mięsa
0
0 / 0
Ciasteczka przepuszczane przez maszynkę do mięsa
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
3 szt. żółtko jaja kurzego
20 dag. cukier puder
80 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna
30 dag. masło
Przygotowanie
1
Wyrobić ciasto z podanych składników.
2
Założyć na maszynkę do mięsa specjalną blaszkę - formę z otworami i przepuścić ciasto.
3
Wychodzące paski krajać na dowolnej długości ciastka.
4
Układać na blasze i piec około 25-30 minut, przez 150 stopni C.