Ciasteczka piwne

decomorreno
Ciasteczka piwne

0

4 / 3

Oto przepis na ciasteczka, które choć mogłoby się wydawać - wyglądają niepozornie to naprawdę nie mają sobie równych! Są obłędnie smaczne, wyrabia się je bardzo szybko i jeszcze szybciej zjada. Mniam!

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


35 porcji

Składniki

450 g mąka pszenna tortowa lubella

125 piwo

200 g masło

200 g marmolada

20 g kakao decomorreno

30 g cukier puder

Przygotowanie


1

Mąkę przesiej, dodaj masło i posiekaj nożem. Dodaj piwo i zagnieć ciasto. Owiń ciasto folią i włóż do lodówki aby się schłodziło.

2

Schłodzone ciasto rozwałkuj na duży cienki placek, o grubości 3-4 mm. Potnij go na kwadraty.

3

Następnie na środek każdego kwadracika nakładaj porcję marmolady wymieszanej z kakao. Sklejaj dokładnie przeciwległe rogi.

4

W ten sposób przygotowane ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz je przez około 15 minut w 175°C.

5

Po upieczeniu oprósz ciastka cukrem pudrem lub polej lukrem kakaowym (cukier puder + sok z cytryny + kakao).

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Gluten

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły